UpDaTeR

Pengikut

Pages

Selasa, 18 Januari 2011

WAKTU UNTUK MINUM ; BUKAN UNTUK ME'NGULAR'

Agak2 ada ke yang faham tajuk entry aku nih? Bukan pe. Jam dah bunyi ; menunjukkan pukul 9.00 pagi. So waktu2 cam gini ramai le yang kuar pegi minum…*sebab ada yang tak sker makanan di kantin*….

Masalahnya masa minum yang diperuntukkan Cuma dalam 15-20 minit…..yelah pandai2 la kita agak kan. Tapi ramai yang kuar minum ; Lebih 1 jam pon belum tentu masuk office lagi.

Itu bukan minum namanya ; tapi me’ngular’ yang lebihnya. Berpada2lah dengan masa yang diberikan. Tengah ada kelonggaran. Nanti bila pihak atasan bagi peraturan yang ketat…dikata straight sangat. Tapi sape nak jawab kalau orang datang nak berurusan ….sorang staff pon tak de nak bagi perkhidmatan?....


P/S:Bukan nak mengata sesape…Cuma nak saling ingat-mengingatkan je….*mengingatkan diri sendiri juga…*


3 ulasan:

Izan Ishak berkata...

betul tu k.azzey. hubby izan pun cakap, kekadang tu org2 tu suke minum2 lepak lama2. padahal jam dekat 10 pagi dah~

ardinihumaira berkata...

ha ah tak leh sambil lewa ingat masa rehat tu leh lajak2 :)

ArELeEz berkata...

senario bese tu.. hmm.. ah kak jugak yg angkat tepon. hu3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs