UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 9 Januari 2011

SELAMAT PETANG ....... TUSYEN DULU DAN SEKARANG

Dah 4:30 petang. Bangun tidur badan masih terasa lemah. Hadoiyaiiiiiiiiiiiiiiii.....Macam mana nak keja esok ni......hu3....

Tak de ke mana2 pun hari ni. My hubby keja ; OT. My princess kat bilik tengah siapkan homework. Walaupun esok dia sekolah petang tapi aku mesti makesure dia siapkan homework sebelum tiba hari Isnin. Tak sker bertangguh2.

Kalau bertangguh2 nanti mesti ada yang tak kena. Tengah berkira2 tentang tusyen dia plak. Masa aku sekolah dulu harapkan tusyen kat sekolah jela. Tu pon kalau ada. Nak beli buku rujukan dapat dikira dalam setahun tu. Yelah my mum bukan orang senang ; tapi alhamdulillah aku bangga dan bersyukur dengan result SPM ........Walaupun tak dapat nak further study coz nak bagi laluan kat adik2. 2nd day after SPM dah keja ; nak tolong my mum...tak sampai hati tengok dia cari duit sorang2... Aku anak sulung kannnnnnnn.......

Yuran untuk tusyen kat sini boleh tahan. Everage RM40-50 1 subjek. Berbeza sangat dengan kat kampung dulu.......Tak dihantar tusyen ; dah jadi keperluan........Hadoiyaiiiiiiiiiiiiii......kena buat sesuatu nih.....


P/S: Masih terbayang2 surat tawaran dari Universiti dan Maktab Perguruan lepas abis SPM 15 tahun dulu....... *Mood sedih sikit ; tapi tetap bersyukur dengan apa yang ada sekarang.....*

4 ulasan:

ardinihumaira berkata...

whoaaa akak dulu masuk maktab ke.. dni nak jadi cikgu tak dapat hehe. dapat cik abe cikgu pon jadi la ;p

nur berkata...

Azzey.. besar sungguh pengorbanan Azzey.. moga balasan setimpal unutuk Azzey..
salute
ALL IN ONE

azzey berkata...

ardinihumaira; dpt tawaran masuk tp x dpt pegi...x cukup duit masa tu.....:(

ArELeEz berkata...

let bygone be bygone, bebeh! ecewah! ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs