UpDaTeR

Pengikut

Pages

Selasa, 25 Januari 2011

DAH MAKI..SINDIR -SINDIR LAGI ; SUSAH KE UNTUK TAK MENYUSAHKAN ORANG ?

Bukannya susah nak senangkan orang

Tapi nak susahkan orang memang senang

dan itulah yang selalu terjadi kannnnnnn.......



Actually aku baru je pegi jumpa dengan staff kat unit aku ni yang in-charge kutip duit kelab untuk tujuan jamuan , sukan dan lain-lain. Beselah kan hari ni gaji ; so bayar le dulu apa2 yang patut. Walaupun sikit (RM 10)...Kalau dah tertunggak berbulan2 jadi banyak juga.

Kesian kat staff tu yang every month macam mintak sedekah plak pada kakitangan yang lain , sedangkan semua pon dah dimaklumkan tentang tu. Apalah salahnya kita yang nak membayar ni pegi sendiri......tak yah le susahkan dia pegi kutip duit2 tu sume.

Masalahnya , kalau pegi kutip tu dapat tak pe.....Dah le liat nak bayar ,siap maki hamun dan sindir2 lagi...Kesian staff tu. Dah keja dia ; so dia buatlah. Kita ni yang tak boleh nak menyenangkan orang ...janganlah sampai sesaje bagi susah kat orang........alahaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......

6 ulasan:

azieazah berkata...

Bab ni memang payah... Tak ramai yang rajin nak buat keja camni.

Apapun kena tegas lah. Ulang tiap hari mintak, biar sampai orang bosan. Tak mo bosan kalu, bayar laarrrr....:)

Miecyber berkata...

Memang tak patut sindir begitu...

17 tipu KWSP dihukum

Syafiq Rosli berkata...

dugaan semua ni..

kalau rajin jom
http://mohdsyafiqrosli.blogspot.com/2011/01/bloglist-sandiwara-seorang-insan-syafiq.html

~ yus ~ berkata...

Ni le susahnya jadi bendahari atau tukang kutip duit ni. Kadang tu, orang yg menyindir tu yg beriya memilih kita pulak tu...

Lumrah manusia..huhu

eelobor berkata...

kat pejabat saya yang bayaran cum RM3 sebulan untuk duit kelab pun masih ramai yang liat nak membayarnya. apa lah dengan nilai RM3 sekarang kan? tapi bila ada majlis makan2, yang liat itu lah paling ke depan bila bab makan2

mzhany berkata...

betol azzey, kt cmpany hany, rm5 utk khairat la, khas kematian shj. hany skrg dh start byr tiap2 bulan, kang kumpol2 ha berderau kena keluarkan duit byk2. tapi akak yg kumpol duit ni org tak berani owh nak perli ke sindir ke marah2 ker. ahahha silap2 kena balek dgn akak ni.cayalah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs