UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 24 Januari 2011

SHORT RM200 !

Sedihnya.......Duit kat akaun bank aku short RM200. Semalam aku cuba withdraw ; tapi kat bank lain (bukan bank yang aku bukak akaun tu) then transaction tu reject. RM200 .......So aku just biar jelah. Ingatkan problem bese....

Sekali cek pagi ni, baki duit aku short RM200! Means transaction yang reject semalam tu lah. Risaunya rasa . Macam2 yang aku fikirkan. Kalau bank boleh refund duit tu tak pe juga ; sebab baru je mintak tolong my hubby cek kat bank.....still the same......short RM200.

Aku kena pegi bank gak nih untuk settlekan masalah ni. Harap2 boleh selesai dengan baik.....:(


P/S: Kalau memang hak aku.....insyaallah akan berpihak pada aku juga.....*NAK PUJUK HATI NIH....*

16 ulasan:

Azlina.Azhar berkata...

masa withdraw tu kan ada kuar resit.resit tu simpan tak?kalo simpan blh buat references kat bank and direct gi branch.

lady XOXO berkata...

ha uh betoi kat azlina,, simpan resit tue.. p kat bank akak then bagitau kat lepa.. insyaallah dapat balik tue.. dulu xoxo short RM500 terus..tapi alhamdulillah lepas tu masuk balik...

atty's berkata...

insyallah azzey..kty harap semua urusan dipermudahkan ,amin

Mazlina Mokhtar berkata...

cpt2 pi buat report.. tp make sure ada resit.. klu tak susah gak nak claim nnt..

Miecyber berkata...

Cepat buat report adalah langkah tepat..

Bahayalah kalau ada mesin atm maca nie..

Lagi bahaya kalau ianya berlaku pada hari Sabtu dan Ahad sebab kita tak leh nak report terus ke bank.Kalau boleh kontek pun Online Customer Services jer..

Obama minta projek dari China

tengkorakemas berkata...

pernah juga terjadi mcm ni, tapi dapat semula lepas buat report, nanti pihak bank akan tanya cawangan atm mana, pukul berapa semua..

tapi bukan terus dapat, sebab pihak bank ambil masa masukkan duit tu semula..

velasrizal berkata...

sapa la yg songlap tu ek..

Jadual Perlumbaan Le Tour de Langkawi 2011 (LTDL 2011) Edisi 16 (21 Januari - 1 Februari 2011)

MataHati @ MH berkata...

pernah jugak terjadi mcm ni. langkah segera perlu diambil utk mengelakkan hak milik kita dikebas bank mcm tu jer..

Fairus Bin Mamat berkata...

HARAP2 HAK AWAK DIPULANGKAN KEMBALI..

Solehah berkata...

insyaallah dapat blk nnt. pihak bank akan buat siasatan dlu, then dapat blk la kak..insyaallah.

azieazah berkata...

Memang pernah dengar kes sebegini. Jangan risau, kalu dah rezeki tak ke mana.
Biasanya bank akan siasat sebab semua ada record, CCTV pun ada.

cuma kena sabar, ambil masa juga.

Moga segalanya ok. RM200 tu banyak tuuu...

mia berkata...

uikss..risaunye benda ni jadi kat mia pulak..huhu..hope semuanya baek3 aje tau sis..

jeBateja berkata...

apa apa hal kono report polis dulu...nanti susah....jadi anak buah den....kes sama macam ni tapi dia kena rm1k...bank byr sket2....kalau report polis...polis akan monitor dari balai polis jerk. macam kes den masuk duit kat CDM bank islam BBB...dah masuk duit tup...tup...mesin padam...so transaksi stuck....bank dah tutup masa tu ( tp kat dlm ada org lagik...kemas kini rekod kot )...so poei balai polis BBB...report...polis yg ambil report tu call bank dengan hanya menekan 1 butang di telepon...cara dia bercakap...polis tu dok sound bank masa duit den stuck tu....di pendekkan cerita...3 hari lepas tu...duit den dapat balik...

mzhany berkata...

azie, hany pun pernah kena, azzey kena pergi bank tu la. lagi bagus kalau ada simpan resit. selalu sgt kes mcm ni. husband hany pun kena jugak...tp Alhamdulillah dapat balek duit tuh...

princeduyong berkata...

pernah gak kena sekali...haritu dalam seminggu lebih jugak baru dapat balik...

ardinihumaira berkata...

dni pernah kena.. refer kat bank terus dengan resit pastu duit masuk ondaspot :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs