UpDaTeR

Pengikut

Pages

Jumaat, 14 Januari 2011

MY MUM SUSPECT DIABETIS !

Baru lepas chatting dengan my litle sista ; Areleez. Dia inform yang my mum kemungkinan ada Diabetis. Terkejut gak aku dengar. Kandungan gula quite tinggi. The next Wednesday baru dapt result untu blood test.Doktor nasihatkan my mum tkar cara pemakanan ; dengan mengurangkan pengambilan nasi dan digantikan dengan mee, bihun atau pun roti. Air manis2 ni memang my mum tak berapa sker minum.......

Tolong doakan my mum akan sembuh dari penyakit tu kalau betul2 dia ada Diabetis. Tapi harap2 result nanti menunjukkan kesan yang positif. Bagi pihak my mum lagi sekali aku mintak kawan2 sume tolong doakan beliau ye......Doakan my mum sihat sejahtera senitiasa.....amin.....:(


P/S:Sama2lah kita menjaga pemakanan dan kesihatan yang Allah anugerahkan ini.......

8 ulasan:

ejaMaria berkata...

dik... klu sah diabetes... dia tak bole sembuh... kena kontrol makan je...
diabetes dan migrain - sakit yg tak bole sembuh... cuma bole kawal...

s.y.a.r.q berkata...

insyaallah.... kalau nk mkn nasi pon kene mkn beras basmati

eMMe berkata...

salam azzey, tak semestinye diabetes sebab kite minum yg manis, dlm makanan pun ade gak gula kan, so, kene jaga makanla, kalo keadaan ur mum masih di peringkat awal, leh cegah...sebelum terlambat, insyaAllah...

rATu kEBaYA berkata...

herm.. kalau dah kene diabetes mmg susahlah... walaupun bacaan diebetes tu dah kurang.. tetap jugak kene control..

kakchik@ella berkata...

salam azzey, mak kakchik pun ada diabetes. penyakit seumur hidup tu. skrg ni dia tiap2 ari mkn ubat.

nur berkata...

Azzey
semoga mak tu jaga pemakanan

Jemput keALL IN ONE

ardinihumaira berkata...

semoga mak akak cepat sembuh, amin

ArELeEz berkata...

p'betulan! result bkn next wednesday tp, another 2 months mak kene wat blood test lagik. if +ve diabetes, then kene consume ubat diabetes la. harap2 x la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs