UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 30 Mac 2011

PENANG VACATION ; PRT 6 - KE AQUARIUM DAN WAR MUSEUM

~ Hajat untuk masuk ke dalam Aquarium ni tak kesampaian coz under renovation...:(

~ Yang jadi co-pilot petang tu adalah my princess. Dia terror dalam bab2 membaca map. Tengok tu sepat lagi dia cuba2 spek aku dok kat depan.....

~ Aku dah pening tengok map. Petang tu aku jadi mem besor je le dok kat belakang....hu3...*abaikan je muka orang yang dah penat tu....*

~ Besor sungguh jasa pakcik yang naik motor kat depan nih. Kebetulan tejumpa dia masa singgah betanya kan tempat AQUARIUM tu. Then dia sendiri offer nak tunjukkan jalan....Tengs pakcik!

~ Untuk ke Aquarium tu (aku sebut Aquarium je coz tak ingat nama tempatnya).....kita lalu jalan kat tepi pantai nih....

~ Ni plak tempat ke-2 selepas Aquarium ; War Museum.

~ Jalan menghala ke museum ni agak sunyi....dan cam ngeri pun ada. Sampai aku suh my hubby patah balik je....hu3...

~ Nampak tak batu tu yang ada tulis War Museum. Nampak view masa ni cam seram n misteri je ek....ngeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....


~ Dah sampai dah kat War Museum nih. Ni kat depan pintu masuk ke War Museum

~ Aku tak tau hape motif my hubby posing cam gini....kah3.....

~ My princess yang berangan2 kunun2 tengah bagi speech ....har3...

~ Opps.....tolong2....jangan tembak aku.....:P


~ Pintu nak masuk. Bayaran dikenankan ye. Untuk dewasa RM20


Kalu korang masih ingat kat entry aku nih ; aku ada mentioned tentang "nasib tak menyebelahi kami".... Actually yang aku maksudkan tu sebab we alls tak dapat nak melawat masuk ke dalam Aquarium Centre tu coz tengah under renovation. Sedey je rasa. Bukan selalu dapat datang Penang kannnnn. Lain le kalau aku ulang alik ke Penang tu....:(

Bila dah frust kat situ , we alls gerak plak ke WAR MUSEUM. Tempat2 ni sume tengok kat map je. Amik kat hotel. Mula2 beli kat stesyen minyak ,RM 2 sekeping ; tapi tak berapa detail map nya. Yang hotel bagi tu memang lengkap.

Niat asal nak masuk ke War Museum terpaksa dibatalkan coz ingatkan free ke.....tiket murah ke....tapi RM 20 sorang rupanya. Betiga dah RM60. Fikir punya fikir coz banyak lagi tempat yang lebih menarik nak pegi...so we alls tak jadi masuk. Just amik gambar kat luar je. Kalau nak tau detail tentang War Museum nih , bolehle klik kat link nih. Tengs untuk google.


* To be continue......


6 ulasan:

Shu Shinju berkata...

SHU ORG PENANG PON XNAH GI LG WAR MUSEUM NI... HIHIHI...

ardinihumaira berkata...

teringin dni nak g sana :)

Mommy Fara berkata...

syoknye jln penang...nak mai sana jugaklah!

kakchik@ella berkata...

wah .. byk tmpt gak dini pegi ye.

ArELeEz berkata...

mase org ngn kwn2 sesat-barat kat melaka hari tu pon, ade hamba allah yg sudi tlg tunjukkan jln. tengkiu sgt2 kat beliau..

Fairus Bin Mamat berkata...

WAH.. CAMBEST JE.. SAYA PON LOM JEJAK KAT MUZIUM TU..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs