UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 27 Mac 2011

PENANG VACATION ; PRT 3 - DAH SAMPAI PENANG YEAY !


~ Salah satu lambang Pulau Mutiara nih ; Jambatan Pulau Pinang....RM 7 dikenakan untuk melalui jambatan nih...



~ View yang boleh dilihat dari atas jambatan...:)

~ In front of The Ship Restaurant





~ Jom jalan !


Lebih kurang 2 jam lebih perjalanan dari Bukit Merah Laketown, kami tiba di Pulau Pinang. Becoz belum tau lagi nak check-in kat mana, so we alls plan nak terus jalan2 je sambil tengok tempat2 menarik untuk amik gambar.

So, tempat pertama yang jadi persinggahan ialah kat area menuju ke Pantai Batu Feringgi ; aku tak tau apa nama tempat nih...cuma yang aku tau kat depan Restoran The Ship. Singgah sekejap je pun setakat amik gambar coz cuaca pun tengah panas waktu tu.

Destinasi seterusnya Pantai Batu Feringgi. Aku tertarik dengan keindahan pemandangan dengan batu2 besar yang ada kat pantai tu. Tu yang buat aku 'jatuh hati' nak amik gambar kat situ. So, tunggu di entry seterusnya ek......:)


*To be continue...

10 ulasan:

Cikgu CTE berkata...

seronok dapat jalan2 kan?
dah lama rasanya saya bercuti ke utara....

PeNgEmiS dUniA berkata...

mkn kt the ship ke ? jgn tau huhu

Miecyber berkata...

Bestnyer kalau dapat pergi bercuti selalukan...


RAM & ROM

DKosongLapan berkata...

Seghonok dapat bejalan ni.....lagi2 kalo tgk anak beghanak...tapi Penang ni satu je tak best....paneh dia lain macam

nur berkata...

Azzey.. teringin nk g jugak..

khas buat:http://nurhafiz2009.blogspot.com/2011/03/aku-mesti-jenguk-blog-ni-hari-hari.html

ardinihumaira berkata...

dni nak final exam dah... teringinnya nak bercuti cam akak :)

Adzriel AB berkata...

teringinnya nak ke penang!

icee-yah berkata...

haritu icee tak sempat singgah batu feringgi..jelesnye..hii

kakchik@ella berkata...

bestnya azzey gi brcuti. jeless sbb tk dpt ikut. len kali kita gi sesama ye. hihi ..

amirah berkata...

bestnya..dah lama x gi penang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs