UpDaTeR

Pengikut

Pages

Selasa, 8 Mac 2011

KEREPEK TEMPE

~ Kerepek tempe yang first time aku jumpa dan rasa.....


Sambil blogging sambil layan kerepek best kan. Tak kiralah kerepek apa pun ..kerepek ubi ke..kerepek pisang ke..kerepek sukun ke..janji kerepek. Boleh khayal makan kerepek ni ; walaupun rasa dah banyak makan tak susah nak stop selagi kerepek tu ada depan mata. Betul tak? Ke aku sorang je yang ada perasaan cam gitu..hu3...

Kali ni nak citer tentang kerepek tempe plak. Inilah first time dalam seumur hidup aku yang dah matang nih..*ha3..tak nak guna tua ; guna matang...* jumpa kerepek tempe dan makan kerepek tempe. Bese jumpa sambal tempe..masak lemak tempe..tempe goreng ; tapi kerepek tempe inilah first time!

Korang penah jumpa ke? Kerepek tempe ni hasil ihsan sorang member office yang bawak dan letak kat pantry tadi. Sekejap je dah tinggal setengah balang. Hu3....Sedap...rangup..masam2 masin rasanya....Memang ada kelainan lah! Sape 2 ada pengalaman makan kerepek tempe jom le share kat sini..:)



13 ulasan:

NM02 berkata...

saya suker kepek tempe pedas.

NzA berkata...

kt Muar/Ledang mmg byk sgt2 la kerepek tempe ni....ada yg pedas.

JunAina berkata...

minggu lepas terjah pak tuan kat muar singgah kedai kerepek kat Sg.Mati nampak le kerepek tempe ni tapi tak beli pun coz orang perlis tak pandai makan tempe...hehehee...

tapi suka makan sambal goreng...sambil tengok TV pun layannn...

azieazah berkata...

Ohh ni paberet ni.
Kak Azie selalu buat tempe dgn bilis, sambal tumis kering. Sedap gak tuu.

Kalu kerepek camni, hmmm mau 15 minit jer leh selesai sebalang.

amirah berkata...

sedap2..penah rasa..kalo yg basah campur ikan bilis sambal manis tu besttt

kakchik@ella berkata...

kat pasar tani ada jual azzey. best nih. kalo dilayan, mau sebalang habis!! hihi ..

eelobor berkata...

hehehe.....pertama kali jumpa gak nih

Citarasa Rinduan berkata...

azzey..ayu orang johor..jawa mmg suka layan tempe...
kalau buat gini... taks ampai 5 minit langsai....

lagi sedap tempe yang balut dgn sambal..depa panggil kerepek tempe berlada...

munna berkata...

pernah makan masa bibik sebelah rumah balik kg. kat indon.. dia bagi buah tgn

Fairus Bin Mamat berkata...

SAYA BUKAN JAWA.. TAPI SUKA MAKAN TEMPE.. :)

Lieynanilaz berkata...

saya mmg penggemar tempe...kerepek tempe mmg best...

icee-yah berkata...

yang icee beli dulu kat kolejkan die ade sertakan sambal untuk makn colek..hihi

kamal da great berkata...

Kerepek tempe siti muntikah bt hj dulpatah tali air 11 sungai nibong

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs