UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 3 Mac 2011

MAKAN BIHUN GORENG GUNA STRAW ???

Bila baca komen si Adii Nak Heran kat komen entry nih ; aku teringat kisah my hubby lebih kurang 15 tahun dulu. Masa tu zaman dia 'merempit'. Beselah jiwa muda kannn. Rempit punya rempit sudahnya dia yang dapat 'sakit'.

Dia accident masa tu. Bawak motor laju sangat. Kat area Kajang ni juga ; cuma aku tak ingat kat mana. Nak dijadikan citer kesan dari accident tu sebulan lebih dia admitted. Mula2 kat Hospital Serdang ...kemudian transfer ke Hospital Ipoh sebab nak dekat dengan kampung kat Teluk Intan.

Bukan setakat admitted je.....tulang pipi dia remuk teruk. Doktor terpaksa masukkan besi kat dalam tu . Aku dengar dia citer pun jadi seriau. Lama jugak dia menanggung sakitnya akibat besi yang dimasukkan tu. Bila tunduk je muka tu rasa macam nak jatuh ke bawah dan memang tak boleh nak becakap banyak.

Makan pun guna straw je. Ni memang kisah benar. Hu3....Dek kerana teringinkan bihun goreng yang mak dia masak (my MIL le tu) dia terpaksa sedut guna straw yang besor tu dan bihun goreng tu dicampurkan dengan air. Memang sadissssssssss betullah!

Sekarang ni bila aku tanya nak ke makan bihun dengan straw lagi.....My hubby terus jeling kat aku semacam je...Ha3....


P/S: Aku ni tengah ulcer ..agak2nya makan nasi guna straw okay tak??? Heh3....

5 ulasan:

kella berkata...

huuu.. dulu ada seorang kawan yang rahang rosak terus juga.. seluruhnya kena pakai besi.. lama gak dia makan guna straw... :)

Adii NakHeran berkata...

ada kesan lagi tinggal x setelah 15tahun dlu tu??

bihun sup boleh apa makan pakai straw,,
dengan rasa sup2 nya,, lagi2 bihun sup utara yang warna kunin tu,,

Citarasa Rinduan berkata...

mmg azzey..orang yang perah alami yang tahu macamana rasanya

bihoon goreng ala2 sop...em..nampk menyelerakan sbb ayu lapo

tengkorakemas berkata...

kalau makan maggi bestla kot guna straw hehe..

memang lama nak baik ulcer ni huhu moga cepat sembuh, minum air banyak2

ardinihumaira berkata...

dni pernah gak makan bihun guna straw tau :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs