UpDaTeR

Pengikut

Pages

Jumaat, 3 Disember 2010

BILA SI DIA BERTANYA

Blogger otai ; si BEN ASHAARI ni buat segmen baru lagi. Segmen yang diberi nama 'BILA SI DIA BERTANYA'. Secara tak langsung dapat berkongsi pendapat sesama blogger tentang blog.

Sekadar berkongsi pendapat.........tak salah kannnnnnnn......:)

Pada pendapat anda, apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog?
Bagi aku dari isi kandungan blog tu sendiri mesti ada semua perkara yang diperlukan pembaca. Macam suratkhabar.......semua peristiwa baik..... hiburan, ekonomi, hal2 semasa, sukan......bagus untuk diceritakan ; walaupun kita tidak meminatinya.....*kerana blog bukan sekadar untuk kita syok sendiri*.
Selain tu, macam beselah.......... follower, profile, bloglist dan lain2 yang sewajarnya.

Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda?
Melalui BW setiap hari dengan meninggalkan jejak @ komen. Dan juga melalui facebook ; suatu laman sosial yang cukup popular sekarang nih! Uupdate setiap hari tanpa JEMU........Diulang tanpa JEMU! Heh3.......Dan 'mudah mesra atau peramah' dengan rakan2 blogger yang lain even di alam maya je.......

Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk, dan kenapa?
Blog yang lambat loading pageview nya! Heh3.....Coz aku guna broadband je........hu3...... line selalu meroyan.......

Jika anda masuk ke dalam sesebuah blog bahagian manakah yang menarik perhatian anda?
Of course bahagian entry. Dan juga profile blogger itu sendiri.....* mana tau kot2 jiran sebelah umah ke......hu3......*

Apakah kata-kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca?
Jangan GIVE-UP!( Itu yang aku praktikkan) Beberapa orang je yang tak suka atau mengkritik.......TAPI masih ada yang suka dan memberi komen membina. Bukan senang nak puaskan hati semua orang.......

Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda?
Blog yang entrynya santai dan bersahaja ; mungkin sedikit sinis (yang masih dalam kawalan) atau berkias tapi mempunyai mesej yang boleh diterima pembaca. Dan juga cara penyampaian yang ada sedikit sense of humor.......*sesekali pun kira okay......sebagai selingan.....*

10 ulasan:

eelobor berkata...

selalu azzey laju jer joint segmen ben, kali nie lewat sehari. mesti bz kan?

Azman Roslan berkata...

alamak tak letak profile la.. heheh.

ardinihumaira berkata...

setuju dengan sis! :D

azzey berkata...

eelobor: tekaan yg tepat tu! ni curi2 masa sementara nak bersiap2 attend course di Melaka...tq!

ctpayong berkata...

bismillahirrahmanirrahim.
almost meet solusi kak ct jugak. mmg blog dia org dia org punya suka tapi...inikan pandangan serta cadangan kita aja...

Deqna berkata...

macam menarik jugak segmen nie.. Nanti nak wat jugak lah...

nazirulhazwan~ berkata...

anda juge jgn give up (tibe2:)
wes, buat la shoutbox babe:)

Kalamhati berkata...

dah agaj dah..azzey mesti bz..kalu tak mesti mendahului senarai..hehe

Aisyah AR berkata...

salam blogger....tambah kenalan yok!!

azzey berkata...

Kalamhati: tq kak, kali ni bg chance kat akak plak mendahului senarai....heh3...

Aisyah: tq for drop by! slm kenalan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs