UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 16 Disember 2010

MEREKA ITU GURU BUAT KITA

Samaada sedar atau tidak, setiap orang yang ada di sekeliling kita adalah guru buat kita. Orang yang lalu-lalang di hadapan kita selalu kita perhatikan. Kadang2 terdetik di hati .....”kenapalah dia berjalan macam tu ye?”........”kenapa dia gelak kuat sangat......nampak tak sopan”........”kenapa dia berbisik2 depan kita”......kita yang memandang mula rasa tak senang.

Bila kita tak senang memandang of course kita pun takkan berkelakuan macam tu. So secara tak langsung di situ dah ada pengajaran buat kita. Kan ke umpama guru tu.......

So, jangan mudah memperlekehkan orang di sekeliling kita. Dalam buruk ada baiknya........Setiap yang berlaku ada hikmahnya.....

4 ulasan:

mia berkata...

brol sis..jgn mudah persendakan org laen..laen org, laen cara n gayanya..kalu salah, jgn ikot..kalu btol, belajar same3..huhu..byk org skrg lagi byk ulas kat mulut kan..

fairusmamat berkata...

Betul.. Betul.. Betul..

eelobor berkata...

hehehe....blog pun macam guru gak, byk boleh belajar

ArELeEz berkata...

kepimpinan melalui teladan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs