UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 11 April 2011

BREAKFAST NASI KERABU KE ?

~ Nasi Kerabu ; hasil air tangan mak kepada officemate aku ; ROSNI

~ Rosni ....yang pakai uniform kanan sekali.....


Selamat pagi sume. Pagi2 ni ada juga yang sker makan Nasi Kerabu untuk breakfast. Menu Nasi Kerabu ni memang popular kat office aku. Walaupun ianya makanan tradisi Kelantan ; tapi yang bukan berasal dari Kelantan pun sker kan Nasi Kerabu nih.

Cuma aku je yang belum serasi dengan Nasi Kerabu nih ; bukan tak penah cuba ....tapi dah memang tak boleh nak buat macam mana kannnnnn.

Actually Nasi Kerabu ni yang uniknya pada kaler biru kat nasi tu. Nampak menarik je. Ni Nasi Kerabu yang my officemate bawak last Friday ; si ROSNI. Dia ni memang orang Kelantan. Mak dia yang masak nasi nih.

Korang camne? Sker ke makan Nasi Kerabu?

12 ulasan:

Princess Nur berkata...

suka sgt la azzie psl nur org kelantan..tambah2 yang ada sambal tumis tu..sedapp!

sahromnasrudin berkata...

itu uniform jabtan penjara kan????

Miecyber berkata...

Saya suka makan nasi kerabu...

Tandas segera

NM02 berkata...

argghh... dah lama teringin nasi kerabu. oh apekah!!!

ardinihumaira berkata...

ngeeeee kalo kasi makan nasi kerabu hari2 pon dni sanggup... asalkan banyak budu & tauge hehe... makan ngan daging bakar, ayam bakar, atau ikan celup teung. ngan telur masin pon beshhh awww

DKosongLapan berkata...

errrr....awok kan cik azzey......tolak batu ...kayu... besi je... yang lain selagi halei...awok bedeiii

eMMe berkata...

SUKEEEE~ Espcially kalo jenjalan kat Kelantan, peghhh..piyau punye NKerabu....

Izan Ishak berkata...

sedapnya...dah lama tak makan!

So Shy Lady berkata...

tiba2 rindu kt mak kat klate ...
hwaaaaaaaaaaaaa...

ArELeEz berkata...

org pun xminat sbb rasa cam makan kerabu jer. bnyk sgt sayur-mayur. klu nasik dagang org sker. sodap!

Sharinginfoz berkata...

Nasi kerabu memang sedap

kakchik@ella berkata...

kc suka nasi kerabu. favoriteeeee no. 1. hihi ..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs