UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 4 April 2011

ANTARA DAYA DENGAN TIDAK...

Hari ni datang keje...buat keje....bw.....update blog ; adalah antara daya dengan tidak je. Kepala rasa ting tong semacam. Sakit kepala yang makin terasa semalam belum okay sepenuhnya. Perut plak rasa sebu ; asyik nak sendawa je. Tekak perit semacam. Sampai sakit telinga bila nak telan air liur.

Tapi dah namanya keje , tetap juga gagahkan diri ni datang office hari ni. Bukan tak nak amik cuti atau jumpa doktor ...tapi memikirkan ada kawan yang bercuti dan mungkin cuti yang ada lebih perlu untuk waktu2 kecemasan lain yang lebih mendesak.

Yelah antara kehendak dan keperluan. Ikut hati nak je cuti. Tapi fikir2 balik rasa boleh lagi badan ni dibawak pegi keje. Tapi gitulah, kalau dah kepala ting tong.....badan tak berapa sihat; buat apa pun serba tak kena. Makan pun perut rasa pedih semacam.Tak makan kang perut jadi sakit plak.

Selagi ada daya , keje jelah mana yang mampu. Bila dah tak berdaya......hape lagi??? LU FIKIR LAH SENDIRI! Hu3......

3 ulasan:

kakchik@ella berkata...

Azzey sayang, jaga diri ye adik.

Fairus Bin Mamat berkata...

Kalau takde keje penting, cuti sajalah.. Jangan nak susahkan badan..

ArELeEz berkata...

klu org, dah lama mc tuh! heh3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs