UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 18 April 2011

BETULKE ADA AMARAN DARI GOOGLE : BLOG YANG TIDAK MENGGUNAKAN AKAUN GOOGLE AKAN DIHAPUSKAN BERMULA 25 JUN 2011 ???


~ Ni le Akaun google kan? Cumanya masa nak sign in aku guna email Yahoo bukan Gmail....so perlu ke di tukar email tu......Tolong share ngan aku sape2 yang tau....


Terkejut pun ada.....sentap pon ada kejap....Sebab baca tentang Amaran: BLOG YANG TIDAK MENGGUNAKAN AKAUN GOOGLE AKAN DIHAPUSKAN BERMULA 25 JUN 2011 kat blog Lyafrina nih. Siap dengan tutorial sekali.

Rasa pening gak baca. Sebab cam keliru sikit. Macam seolah2 tak boleh lagi guna email Yahoo. Korang baca jelah kat situ aku pun tak faham sangat. Cuma nak tanya korang yang tau tentang hal ni, boleh le kiranya share ngan aku.

Sebab baru ni tadi akau terbaca kat sini lain plak citernya.Macam MANIPULASI FAKTA plak. Korang baca ye. Then kita share sama2.

Risau gak nih. Takkan blog yang menyimpan seribu kenangan ni nak di delete cam gitu je....:(

15 ulasan:

Ati Masrif berkata...

tak tau pulak..

tp kita blog guna gmail :)

DKosongLapan berkata...

naseb baek awok rejister gune gmail... i means buat blog gune email gmail....

♥ manje ♥ berkata...

kita pon tak berapa faham ~

NM02 berkata...

kesian kat kekawan yang guna selain gmail. tak tentu arah dah kawan saya sorang ni

LYAfrina berkata...

azzey...
rasanya betul kot y ni.. kalo la ianya manipulasi.. xtau r nak kata apa..

tp blogspot kan google punya..jd btl la kot..

gni.. just create akaun gmail baru.. & lps tu ikut ke tutorial y kat blog lya tu... tuturial y bwh tu y lya buat..kalo tutorial link atas tu drp blog sha..

lps dh add author y ak gmail tu.. tukar kan author y gmail tu pd admin.. maknanya, lps ni... terus gna ak gmail j.. gn gna yahoo lagi..

apa2 hal..leh email lya:-

lya_afrina@yahoo.com

tutorial lya:
http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2011/01/tutorial-upload-gambar-bila-melebihi.html

TP TUTORIAL NI LYA BUAT UTK NK UPLOAD PIC BILA DH OVERLIMIT.. TP CARA DIA SAMA JE..UTK ADD AUTHOR & TUKAR AUTHOR PD ADMIN..

MiYOKO SuKi berkata...

ye ke niii...

biar betikk...

sy guna yahoo.. :(

Fairus Bin Mamat berkata...

ye ke? tak tau pon..

Miecyber berkata...

Nasib baik saya email gmail...

Ikan Patin Temerloh

ch@ berkata...

iya ni betul punya, bukan mainan ye. kerana blogspot kan google punya, makanya harusla bertukar ke empunya nama sendiri. boleh rujuk sini, macam mana nak tukar,

http://www.kujie2.com/blog-tutorial/notis-dari-google-blog-yang-tidak-menggunakan-akaun-google-akan-dihapuskan.html

ini bukan cobaan.

eelobor berkata...

tak reti nak komen ar bab2 cam ginih.... harap2 cuma rumors jer kan. tapi saya mmg menggunakan akaun gmail, mmg tak de risau la

LYAfrina berkata...

y blog personal td.. lya lps g2 j.. bereh..

tp y blog ke-2 tu.. jd mcm azzey gak.. kena buat byk kali.. pahtu remove invite la.. n add author semula.. mmg cerewet & pening sket kepala...LYA BUAT DLM 4-5 KALI GAK... BARU JD...

tp ni lya jumpa kat blog hezrina.. mybe ni caranya org y b,masalah cam azzey:

"n pada sesiapa yang ada mslah nak tukar author...sebelum tukar g kat internet option yang korang guna(mozilla,eksplorer,chrome) g kat HISTORY kat menu bar n click pada show all history n bleh delete semua historylah(atau pilih2 lah history yang tah pepe,mcm mummy banyak yang chache dalam web2 yang pernah mummy buka)..n satu lagi g pada tools n klik pada option..carik advance n pada encrption ada bhgn protokol ada 2 kotak SSL3 n TLS1..so tick kat 2,2 kotak bagi kelancaran link,coding n image dr internet okey.."

ATAU AZZEY KE LINKBLOG DIA :

http://hezrina83.blogspot.com/

ATAU.. ESK KITA YM YER:-)
KAT RMH NI LEMBAP SKET LINE...

azieazah berkata...

Cuba baca cara-cara kat blog KAK KUJIE ini:

http://www.kujie2.com/blog-tutorial/notis-dari-google-blog-yang-tidak-menggunakan-akaun-google-akan-dihapuskan.html

ardinihumaira berkata...

dni dah tuka kak.. tapi tensi.. blog kita follow semuanya tak de sebab yang tu akaun yaho.. uwaaaaaaaaaaa

Redbloodsnow berkata...

eh yekeee...coz zie gune yahoo.arghhh! camne niiiiii. cisss lah! adoii

kakchik@ella berkata...

guna yahoo gak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs