UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 11 April 2011

MANDI - MANDA PRT. 2 - FELDA RESIDENCE HOT SPRING SUNGAI KELAH (20/3/2011)

~ Lepas dah penat mandi-manda....makan lah plak.




~ My mum

~ Wif my niece ; Kak Yong.....muka Kak Yong kelat semacam coz aku lupa ajak dia begambor...

~ My SIL and her princess ; Odah

~ Tempat merebus telur


~ Laluan nak menuju ke kolam air panas


~ Gaya poyos dua jejaka.....hu3...

~ Ada sape2 blom mandi ; meh sini aku mandikan....:P

~ Ini aksi couple tak penah jumpa air......:)

~ Lihatlah donia......:P

~ My litle bro ....

~ Wif my granny


~ Aksi family bersuka ria.....:)



~ My niece ; Kak Yong dan adiknya Odah

~ Gambor aku nan ado ; coz aku tukang amik gambor.....hu3...


Lepas dah penat mandi-manda kat kolam air sejuk ; tiba le masa yang my granny nantikan ...nak ke kolam air panas. Tapi sebelum tu kena makan dulu. Pekena laksa yang ada dijual kat situ ; RM3.00 semangkuk. Memang terbaekkkkkkkkkkkkkkk lah. Sampai 2 mangkuk aku beli. Sedap!

Lepas makan terus ke kolam air panas plak. Dengar cerita air panas ni boleh merawat penyakit. Memang betul punya panas. Tak boleh nak berendam lama2 kat situ. Kat tepi kolam tu ada disediakan air sejuk yang diisi dalam tempayan besor ; cam kat dalam gambor kat atas tu.

Sebelum sampai kat kolam air panas tu, kita akan jumpa kawasan merebus telur dulu. Macam yang ditanyakan oleh rakan blogger ; Miecyber dalam entry ni. Telur pun ada dijual dengan harag RM2 untuk 5 biji (kalau tak salah le ye..).

Kat kolam air panas tu sekejapje pun ; tak lalu nak berendam lelame sangat. Lagi pun petang tu juga aku terus balik ke Kajang semula......



P/S: Seronok beraktiviti ngan family cam gini. Tak tau le bila nak balik kampung lagi.....:(



7 ulasan:

NM02 berkata...

dah lama tak beriadah... weekend je bz

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

wah bestnya sis jalan2 ngan family mandi manda....

eMMe berkata...

azzey, okey la tu, skali skali berkumpul, berkelah, ade jugak kan, dari pada takde, peh ni nak berkelah kat mane ek..hurm......

Miecyber berkata...

Sonoknyer....

Tandas segera

ArELeEz berkata...

bile lah nk b'kubang lagi..?? hmm..

Hanis Azla berkata...

seronoknya berkelah satu family mcm tu.. mmg best kat situ kan.. saya pun baru sekali pi situ..

ardinihumaira berkata...

bestnye akak ado aktiviti.. dni busy manjang dua minggu ni tak sempat nak ramah mesra dgn family;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs