UpDaTeR

Pengikut

Pages

Jumaat, 8 April 2011

PENANG VACATION ; PRT 14 - YEAY2 NAIK FERI !

~ Kapal besor yang jelas dapat dilihat dari dalam feri juga..:P

~ Gandingan anak dan ayah...:P


~ Owhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....


~ Teringinnya aku nak naik kapal besor nih.....



~ Bestnya kena angin dalam feri tu.....hu3.....sepoi2 bahasa gitu.....:P

~ Kasut sape paling cun? Heh3......

~ Jari plak....hu3...

~ Kat atas feri.......


Dah puas tengok kapal besor kat sini, tibalah masa nak naik feri ; bermakna tibalah juga masa nak meninggalkan Pulau Pinang....*sedey...:(*

Tapi tetap rasa excited nak naik feri ; korang pecaya tak .....aku last naik feri ke Pulau Pinang ni masa darjah 2 * DAH LEBIH 20 TAHUN....HU3....*. Tu yang excited terlebey tu.

Untuk pengetahuan korang ( yang dah tau, tak pelah...) Untuk naik feri keluar dari Pulau Pinang ni tak de dikenakan bayaran. Bayaran hanya dikenakan ketika kita memasuki Pulau Pinang je sebanyak RM7 (untuk kereta). Untuk keluar memang tak de bayaran ; tak kiralah ikut jalan mana pun.....

So, bila dah sampai part naik feri ni....maknanya abislah sudah citer percutian aku ke Penang baru2 ni (24 - 27 / 3/2011). Lepas ni sambung ngan citer2 lain plak ek. Tengs coz sudi baca entry aku ni ye.....:)


*Mood: Berkobar2 nak naik Bukit Bendera.....*hari tu tak dapat naik....*









13 ulasan:

atty's berkata...

kty pun masa kecik dulu2 naik feri..ni dah berpuluh tahun tak naik ..

NM02 berkata...

suker layan angin dalam feri.. ah segarrrrrrr

DKosongLapan berkata...

awok tunggu lepaih awok habih ekjem ni...baghu nak bawak family makan angin.......lame dah tak bawak deme berjalan....

wahida berkata...

sis ngan anak dh mcm adik beradik je...sweet je uolls ni..

dah klik HB sis jugak..thanks azzey!!

amirah berkata...

tengok gambar2 ni rasa cam excited je nak pegi penang..huhu

eelobor berkata...

dulu2 kat atas tuh x leh letak kereta, sebab ada kerusi untuk penumpang

ஐ๑makdara TERdiva๑ஐ berkata...

time naik feri dulu 40 sen pegi balik..tahun 95..siap kena mabuk laut lagi..haha!

Mama Gee berkata...

pestime g tgk gambar anak dara azzey....wah..mcm kakak dgn adik laaa...

Fairus Bin Mamat berkata...

teringat masa pegi penang dulu.. naik feri kereta saya asyik bunyi je alarm.. sensitif sangat.. last2 tak lock then duduk dekat dengan kereta..

AngahSayang2314 berkata...

angah pun lama tak kesana..last pun b4 kawen tue... ada la dekat 4 tahun hehehe

Miecyber berkata...

Bestnyer makan angin....

Teksi berkuasa elektrik di Jepun

JunAina berkata...

ferry...owh sungguh nostalgia...aina pun dah lama tak naik feri dah 11 tahun lepas...

ArELeEz berkata...

ujung tahun nak ke mana utk family vacation? heh3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs