UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 20 Februari 2011

KANGKUNG GORENG BERCILI

~ Sayur lunch hari ni......Kangkung Goreng Bercili


Sedapnya lunch tadi. Walaupun sekadar lauk bese je. Ada sayur favourite aku , Kangkung Goreng Bercili...lagilah makan tak hengat2. Heh3......

Selain dari bayam, kangkung adalah sayur yang aku sker sejak dulu lagi. Kalau just celur gitu je pon aku sker makan. Hari ni rasa teringin nak makan Kangkung Goreng Bercili. Sebab dah lama tak makan.


BAHAN2NYA:-

1 ikat kangkung (dipotong2 dan dibersihkan)
2 biji bawang merah (dikisar)
2 ulas bawang putih (dikisar)
5 biji cili kering (dikisar)
Segenggam ikan bilis (dibelah2)
Sedikit minyak untuk menumis
Sedikit air


CARA2 MEMASAKNYA:-

1. Tumiskan bahan2 yang dikisar sampai naik bau bersama ikan bilis.
2. Kemudian masukkan kangkung dan kacau2. Masukkan sedikit air.
3. Perasakan dengan garam dan serbuk perasa.
4. Bila kangkung dah layu sedikitbolehlah dihidangkan.

4 ulasan:

wahida berkata...

mmg feveret saya jugak ni...bayam pun feveret saya jugak..best kan?

dah klik HB azzey, thanks klik saya ari tu...

Miecyber berkata...

Pergh....lapoorr.....

Sebab Miecyber's Blog lambat loading sebelum ini...

cek chun berkata...

lamanya tak makan kangkong macam nih. selalu jumpa yg celur jer. wat ulam sambal blacan

ardinihumaira berkata...

suka suka.. nanti nak masak untuk suami hik3... erkk bila masa dni kawen.. lariksssssssssss ;p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs