UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 9 Februari 2011

KITA HANYA MERANCANG .. TAPI ALLAH JUA YANG MENENTUKAN

Assalamualaikum. Lambat sikit update pagi ni coz line tenet yang problem kat office nih. Pagi ni plak aku kena cover sekejap keja officemate aku sebab dia EL ; plan asalnya dia nak pegi check-uop je pagi ni , tapi si anak plak demam tiba2. So, terpaksalah dia amik EL.

Yelah apa yang kita rancang tu tak semestinya akan berlaku sama macam perancangan tu. Kita cuma merancang Tapi jangan kita lupa yang Allah itu sebaik2 Perancang dan Penentu untuk kita hamba-Nya.

Jadi sama2lah kita bergantung penuh kepada Allah terlebih dahulu dalam apa juga situasi. Kerana apa juga yang datang adalah dari-Nya dan gerak rasa di hati kita juga adalah dengan izin-Nya jua....


*Sekadar peringatan untuk dikongsi bersama di pagi ini ....

6 ulasan:

Kancilbiru berkata...

jangan lupa emelkan alamat tau ke niza@kancilbiru.com

atty's berkata...

salam azzey..betul tu ..kita hanya mampu merancang..

eelobor berkata...

biasa lah azzey, ada masa kita perlukan pertolongan orang lain lak.

ainnoraini berkata...

tak pe la..
hari ini hari diakan...mane la tahu esok2 kite pulak...mesti org suke bila kite berbuat baikkan...

Fairus Bin Mamat berkata...

SESUNGGUH BENAR APA YANG DIKATA.. MANUSIA HANYA MAMPU MERANCANG, TETAPI AKHIRNYA ALLAH JUGA YANG MENENTUKAN..

ardinihumaira berkata...

a ah kak..
segalanya telah ditentukan.. kita hanya merancang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs