UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 16 Februari 2011

KALAU DAH NAMANYA POMPUAN ..

Sebelum balik lunch tadi sempat berbual sekejap dengan salah sorang akak yg senior gak kat office aku nih. Yelah sambil2 panaskan enjin kete....kebetulan kete dia parking x jauh dari kete aku, so kami amikle peluang sembang2. Kadang2 kita ni , even satu office tapi tak de ruang nak sembang2 tanya khabar. Masing2 busy dengan keje masing2.

So, waktu2 cam gitu jelah yang ada untuk saling bertegur sapa....walaupun matahari tengah terik kat atas kepala. Tapi tak pelah dah 4-5 jam dalam office..air-cond...sejuk...So, 2-3 minit kena panas rasanya tak luak apa pun. hu3....

Kakak tu meluahkan perasaannya pada aku. Dia kata semalam walaupun cuti tapi tak de istilah cuti dalam diri dia. Cuti dari buat keje2 office jelah..kat umah keje tetap melambak2 yang menunggu. Sampai tak terbuat pun ada. Aku senyum je sambil mengangguk2....Nak jadi pendengar yang baik katakan....heh3...

Then dia kata lagi....Dari anak kecik sampai le besor......Tak abis2 dengan keje umah kalau dah namanya pompuan. Aku terus potong cakap dia..... "Itu belum lagi anak2 dah kawen dan dapat anak.....Sibuk dengan cucu le plak kita kak..." Sudahnya kami gelak sama2 sambil masuk dalam kete dan menuju ke destinasi masing2.....



P/S: Ada betulnya apa yang 'kakak' tu kata......:)

8 ulasan:

~ yus ~ berkata...

memang tak pernah habis kan azzey...huhu

ardinihumaira berkata...

betul3.. keje pempuan memang banyak :)

ejaMaria berkata...

biasa la tu... sbb tu kadang akak rasa kat opis lagi rehat dari kat rumah... hehehe

sahromnasrudin berkata...

org selalu kata mai kje kat opis dr kat uma huhuhhhhh

s.y.a.r.q berkata...

mak syarq yg da pencen ni pon kate, dah pencen pon tetap byk keje rumah nk kene buat ape ntah lagi kalau mase kerja dulu.

keje smpi bile pon xkan abis.

JunAina berkata...

betul tu azzey...selalu cakap ngan hubby agaknya kalau mama ni sakit lumpuh semua aktiviti rumah kot...hehheee...

mana taknya kain pelikat pun mintak ngan isteri padahal bertahun-tahun kat situ le duduk kainnya tak pernah berubah, anak2 pulak baju dari yg nak pakai sampailah yg kecik2 semua mintak ngan mak...

belum cerita bab mengemas dan memasak, memang tak ada masa utk diri sendiri...

ada seorg kakak ni walaupun tidak lagi bekerja menolak untuk menjaga cucu, katanya anak-anak korang pandai2lah, mak dulu pun pandai2 sendiri nak besarkan korang...

Izan Ishak berkata...

setuju tu kak...sampai bila2 pun tak abis keje kita kan~

ArELeEz berkata...

super woman, dowh..! ;P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs