UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 7 November 2010

KAWAN LAMA DAN KAWAN BARU

Tadi masa masih di JUSCO, sambil tunggu my hubby ke toilet (opsssssss.....sory) aku terpandangkan dua guys ni. Dari cara mereka, aku dapat jangka yang keduanya tu adalah kawan lama yang dah lama tak berjumpa (agaknya). Dan mungkin juga kawan baik.

Mereka sembang-sembang sambil gelak besar.....bertepuk -tampar..........bergurau senda tak henti-henti. Sedangkan isteri masing-masing hanya memandang di sisi ( may be belum biasa antara satu sama lain).

Apa yang aku nak kongsikan di sini, begitulah lumrahnya bila kita sudah lama tidak bersua muka dengan kawan-kawan yang suatu dulu agak rapat dan mesra dengan kita. Dari cara saja pun ..........orang yang memandang dapat mengagaknya.

TAPI, cuba bayangkan kalau kita buat macam tu (bertepuk-tampar, berugurau-senda, gelak-ketawa.....) dengan orang yang baru kali pertama kita kenal / ataupun baru nak menyapa untuk kali pertama........TAK KE HARU JADINYA??? Heh3........macam-macam!

7 ulasan:

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

uits..

tu dah lain macam...agak-agak kawan lama di alam maya jer kot...haru biru tu..


kita kan azzey..rindu dgn kawan2 lama..kalau renion jadi mcm pasangan tu agaknya..sampai en suami tolak tepi..hehehe

sahromnasrudin berkata...

salam..adakah kawan itu sahabat???

azzey berkata...

Siti Ruhayu: ha3,....sudahnya, husband kita yg sentap nanti! ha3....

shahromnasruddin:insyaallah blh jd sahabat klu diberi masa dan sesuai dengan caranya.......pendapat saya shj.....:)

kakchik@ella berkata...

sah2 diaorg dah kenai lama tu. Kan azzey kan ... La, kak ella ingat azzey lum kawin. rupa2nya dh ada hubby. hehe ..

azzey berkata...

kakchik@ella: owhhhhh! belum kawen??? aku teruja! saham tinggi le lg ye kak....kah3.....sorry kak gurau je....:)

ArELeEz berkata...

giler kentang, klu baru kenal nak buat camtu..!

ardinihumaira berkata...

betul3... kalau baru kenal, malu2 :D segan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs