UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 15 November 2010

BERSABAR LE......SAMA-SAMA GUNA JALAN YANG SAMA

Pengalaman aku sendiri berhadapan dengan sebuah kereta yang rosak di tengah-tengah jalan yang sibuk dengan kenderaan. Kesian pada pemandu dan penumpang kereta tu. Sorang lelaki dan sorang pompuan.........Nervous je muka dua2nya sambil memberikan isyarat kepada kenderaan yang lain tentang kerosakan tu.

Yang buat aku pun rasa geram bila hon dibunyikan bertalu2 dari sebuah kenderaan yang berada di belakang kereta aku. Macam dia seorang je yang gunakan jalan tu. Bukan tak nampak yang kereta penunda ada di hadapan kereta yang rosak tu.

Bawak2 le bersabar, semua orang pun nak cepat dan gunakan jalan yang sama. Bukan dengan bunyikan hon tu kedaan boleh selesai .......... makin membingitkan suasana adalah. Dah le tak dapat menolong, at least simpati le sikit dengan pemandu yang keretanya rosak tu........

7 ulasan:

imanshah berkata...

tulah, bawak2 bersabar lah ye

ctpayong berkata...

dia lupa bahawa "tidak sabar" itu dapat menyumbang kepada penyakit hypertensive@darah tinggi.

hidup mesti sabar janjikan kemenangan.

fazilzura berkata...

mmg cuak kalau kete rosak tgh2 jln .. tp lebih teknan bile kite di hon2 kan .. rs nak sekeh2 je org tu , dia cm x nampak .. kalau kete x gerak tu makna nye rosak le kan ..

* kite singah sini

fara berkata...

alahai. cian pompuan & laki tu!

Housemate fara pena kene gak.
keta die tibe2 mati dekat trafic light.
habesla sume kete hon...
dah le die sorg je mase tu.

Kerull berkata...

Salam Azzey..jenguk blog kita...suprise..hik hik

eMMe berkata...

azzey~ jadi la pemandu yg prihatin kan...bile dlm keadaan tak bersabar, boleh memburukan keadaan sebenarnye...

eelobor berkata...

kereta yang bunyi hon tu kepala hotak dia kat lutut kut

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs