UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 24 November 2010

KUATNYA SUARA BERCAKAP ......

Pernah tak kat mana2 tempat awam ....macam kat dalam bas ke.....kat taman ke.......kat pasar raya ke........terdengar orang bercakap menggunakan telefon sikit punya kuat!

Sampai kita boleh dengar setiap apa yang dicakapkan......Kita yang orang luar ni pun boleh tau apa yang dibincangkan. Kadang2 rasa kelakar pun ada........Meluat pun ada.........

Tapi mereka2 yang bersikap macam tu , tak perasan ke atau memang dah terbiasa? Entahlah.......masing2 punya cara kannnnnnn......

16 ulasan:

Izan Ishak berkata...

kak azzey...izan ada jiran selang sebuah umah ni...kalau cakap phone mmg kuat giler. mmg boleh dgr sebijik2 butir dia ckp. sampai org gelar dia din speaker..hehehe...

kakchik@ella berkata...

pernah .. pernah. kat tmpt akak lagi dasyat. brcerita br2 tpi hbis 1 studio blh dgr. nk 'show off' tu sbb tgh cite psl tgk show mahal. Over, kan!! hehe ..

eelobor berkata...

biasanya orang2 tua jer ckp kuat sebab pendengaran dia dah kurang sket. tp bila budak muda bercakap kuat dalam LRT ker, mmg nak tergelak gak

HonEyBuNNy berkata...

hhehe..btl tu..org ckp..ckp fon xegt dunia dah...xpndg kiri kanan...heheh...mb xdgr kot...tu suara pn jd kuat ckit..hehe

Redbloodsnow berkata...

HEHE..HAA PNAHHH PNAH...APE LG AKU YANGGG, TROS PASANG TELINGA...WAKAKAKA. KEJI KEJI :p

ardinihumaira berkata...

hehe... orang cakap kuat2 ni besenya hati dia baik kan..

mia berkata...

huhu..byk kali azzey...lagi3 time nk tdo..dia pulak cakap bukan maen kuat kat belakang kite..grrr..rasa nak sepak3 jee

Echam berkata...

Kalo dlm bas selalu nampak org camni. Bingit beb gua....

ila haron berkata...

hmmm selalunya org yg cakap kuat ni dia xconfident org lain dgr dia cakap....

ada kawan camni..bila cakap depan2 slow jer...romantik giler...

bila angkat fon....kuat giler suara..pastu even kita tegur suh slow sikit pun still camtu gak...

relevan berkata...

Cakap kuat ok..jangan cakap sorang sorang..

NcekYus berkata...

Azzey... tmp NcekYus ada sorang mcm tu, NcekYus call him mat speaker, kalau ckp kat tipon, 1 lorong boleh dgr, x tau ar sj ckp kuat or mmg style dia mcm tu..tp mmg mcm ntah ape2 ntah..:)

Siti Ruhayu Ab Rahman berkata...

kalau org tua, ayu tak kisah..tapi kalau mcm kes azzey..alahai....
pengsan ko..

alinac lover berkata...

yong penah je buat mcm tu..tu dulu la sbb ms skolah dulu public phone slalu je rosak..pastu da hbis skolah jd terbiasa la pulak.skg da insaf..hahahha

azieazah berkata...

Sori nak bagitau, Kak Azie antara orang yang memang bercakap agak kuat.. memang sejak kecil. Punca kerana telinga Kak azie sebelah agak pekak... (biasanya orang yg begini memang akan automatik bercakap kuat).

Tapi tetap berhati-hati takut dikata orang cuba menarik perhatian pula..

icee-yah berkata...

huhu..betul tu...maybe die kurg pendengaran kot..haha

ArELeEz berkata...

eh! mak kite tu pun kalau ckp kat fon, kuat tau! macam lawak jer.. ha3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs