UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 15 November 2010

MULTITASKING !

Kalau multitasking untuk kerja-kerja di office tu memang dah biasa kita dengar kannnn........Kitalah receiptionist........kitalah kerani........kitalah despatch dan kita jugalah orang kanan BOSS.........

Untuk mendepani permasalahan dengan anak2 remaja pun kita perlu memegang tanggunjawab MULTITASKING itu! Sebagai ibu bapa dah semestinya........sebagai pendengar yang baik......sebagai kawan.......sebagai guru.........sebagai penasihat imej......dan pelbagai lagi peranan yang perlu dijalankan.......

Anak remaja ni sukar difahami kehendaknya. Terlebih tegur mudah sangat merajuk.....tak ditegur panjang pulak langkahnya......Alahaiiiiiiiiii.........

*Memikirkan my princess yang dah meningkat remaja (13 tahun). Jauh lagi perjalanan kehidupannya............

4 ulasan:

haidi takeAfoto berkata...

aah..tu sume blogger..ade blogger penang..saje gathering sbb nak celebrate belated besday shu...nape xjoin sekali...

ade ank pompuan umo 13 tahun ke??umo bape ni..akak azzey la ni ek...kawin awai la ni ek...

azzey berkata...

haidi takeAfoto: uiks! byk soalan tu....nk jwb mana satu dulu ek/ heh3.....haah .....kawen awal.....anakpun dh blh jd kawan.....dh tua dah.....hu3.....

camne nak join.....org x ajak......hi3.....

ardinihumaira berkata...

anak remaja memang susah sket nak kawal. banyak benda yang mereka ingin tahu. macam kita dulu2. hehe

ArELeEz berkata...

alaa.. setakat a_bern tu.. dush3 jer.. ha3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs