UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 15 November 2010

MELENTUR BULUH BIAR DARI REBUNGNYA

Semalam masa makan di Alamanda, kat meja sebelah aku ada satu pasangan suami isteri ni dengan anak pompuan mereka yang berumur sekitar 2-3 tahun. Comel sangat dan cukup keletah!

Apa yang menarik perhatian aku bila si comel tu fasih baca doa makan. Yang mak dan ayahnya tengah menyuap makanan. Mungkin terperasan aku menoleh ke arah anak mereka.......keduanya terus berhenti menyuap makanan dan sama2 mengaminkan doa si comel tu.......

Aku senyum sendiri sambil menadah tangan mengaminkan doa yang my hubby baca. Dalam hati berkata.......” BAGUS MELENTUR BULUH DARI REBUNG NI........Didik anak2 kita dari kecil lagi, tapi sebagai ibu bapa kita pun kena tunjukkan perkara yang sama juga....:)

5 ulasan:

Lagenda berkata...

Yup..mak setuju tu. My family pun, anak2 yg baca doa mkn bila mkn kat restoran tp yg kelakonya, semua org pandang kami anak2 beranak..hihihi.

P/s : Azzey pengomen n3 PIY mak tu..sudi yek join games tu..? Azzey nak pen drive ke khemah?

Ping nama penuh dengan alamat azzeu utk mak pos hadiah tu..

misz nana berkata...

bgusnya dak kecik tuh :)

eelobor berkata...

mesti terkedu jap mak bapak budak tuh. hihihi

ardinihumaira berkata...

bila anak2 terdedah dengan didikan yang baik, maka prestasinya tentu juga akan baik berbeza dengan anak2 yang tak diberikan pendedahan kan.. :)

azzey berkata...

Lagenda: sy dah reply kat entry mak tu....sory ye mak....anyway tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs