UpDaTeR

Pengikut

Pages

Jumaat, 19 November 2010

ASING, PILIH, LIPAT DAN SIMPAN = KEMAS !

Ha3..........Hape ke bende tajuk entry yang semacam tu ek? Actually, aku baru siap sebahagian kerja2 mengemaskan baju2 my princess. Belum siap sepenuhnya lagi........tapi okaylah daripada berserabut! Kena pelan2 le kannnnnnnn. Banyak lagi kain baju tu. Mana boleh selesai on the spot!

Susah juga bab2 mengemas kain baju dari dalam beg ke dalam almari. Kalau beg tu untuk sementara je.....sumbat2 je pun tak pe. Tapi dalam almari kenalah kemas elok2. Kalau tak lagi serabut nengoknya.........

Nak kemas kain baju ni pun kena ada skill kan. Bukan boleh main belasah je........

* Respect dengan sorang kawan yang hasil lipatan bajunya sebijik macam baju2 yang dilipat kat rak2 di shopping kompleks untuk dijual tu. Memang kemas macam kena iron!!!

8 ulasan:

tengkorakemas berkata...

hehe saya suka gantung baju, lipat tak suka sgt, melainkan seluar je,

fuh..mesti smart je almari kwn kak tu

jeBateja berkata...

ala...ala....5s...arrr....ahakz

azzey berkata...

tengkorakemas: kemas tu dh betul......kwn tu yg salah.....bkn kwn, tp anak a.k.a my princess....:)

jeBateja: ini bkn 5S je.....tp dh jd 55S!......Hu3.....

ardinihumaira berkata...

dni kengkadang kalo tak sempat yang tak lipat tu humban je dalam almari hehe

azieazah berkata...

Kak Azie ni dah lama sangat tak lipat melipat baju ni. Sebab ada anak dara yg uruskan. Tapi Kak Azie suka gak lipat kain.

Betul, memang kena ada skill.
Kalu orang lelaki yg lipat kain, 3,4 helai jer dah jadi tinggi sekaki. Padahal kalu kita yang lipat baru tinggi sejengkal... hehehehe

sWeEtdARLiNG berkata...

ooohh mmg saya pun tak boleh keje kat dobi

sw33tdarling.com

eelobor berkata...

saya lak selalu gak tolong wife basuh baju, jemur & angkat bila kering. tapi bila bab melipat nie, memang mintak maaf banyak2 ler. itu jer yang tak mampu nak buat. dah kira adil la kan?

Kalamhati berkata...

akak pun ada kawan yg macam tu..memang tabik spring la..kemas giler...siap ukur lagi bagi sama panjang..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs