UpDaTeR

Pengikut

Pages

Jumaat, 12 November 2010

BUDAK SEKOLAH YANG CUN DAN HANDSOME !

On the way balik tadi, nampak ramai budak-budak sekolah turun dari bas kat area rumah aku ni. Suka aku tengok......Yang perempuannya cun2.....sweet je. Yang lelakinya handsome dan segak2 belaka.

Dalam hati aku kata ....." Budak-budak sekarang, makin pandai bergaya....masing-masing pandai jaga muka.........." Majoritinya putih bersih je kulitnya. Yelah remaja sekarang dah tau apa itu skincare........make up sume.......Pergi sekolah pun dengan krim segala macam.......

Bukan macam aku dulu (dan yang seangkatan dengan aku......hu3) . Bedak pun, bedak buku yang gambor Nyonya tu je. Itupun dah kira bagus sangat dah. tepek le bebanyak kat muka nak bagi putih.

Pencuci muka sesekali baru jumpa......Minyak wangi? Dapat le cuba sesekali makcik-makcik punya.....heh3.........Teringat lagi aku, waktu balik sekolah tengah panas ; sambil naik basikal sambil pegang payung. Takut hitam! ha3......

Remaja sekarang beruntung. Tak macam masa aku dulu. Tak kenal pun krim malam tu hape? Yang tau bedak sejuk tu je le tepek kat muka! Heh3........

8 ulasan:

eelobor berkata...

bedak sejuk lagi ok per?

♠ aQ.DaN.pUtera.kU ♠ berkata...

ya .. bdk sejuk lg better dr cream mlm ..hihi .. skrg ne mcm2 pduk,smua mo tempek .. uhuk ..

Nur Azila Ismail berkata...

betul tu kak . kawan2 saya bermekap semuanya . hehe

misz nana berkata...

hehe.. zaman dah makin maju.. huhu :)

Sharinginfoz berkata...

memang sungguh bergaya budak2 sekarang ni

mzhany berkata...

tp sayang la, umur baru je nak naek jap lg muka dah rosak...hehehe sbb byk sgt gune produk ntah ape2...ehhee

ardinihumaira berkata...

dni krim malam kenal masa duk u je kak. hee

shahrul berkata...

HAHA.HEMSEM KAN..CUN KAN..HEHE..BTL..DEPA DAH ANDAI NAK MEKAUP..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs