UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 1 November 2010

RIVER FRONT TELUK INTAN

~ RIVER FRONT TELUK INTAN......Dah jauh berubah.......


~ Dah makin banyak pokok2 bunga ditanam bagi menambahkan keceriaan tempat tu......

Dah lama tak ke sini. Dulu2 aku panggil tempat ni ‘Tepi Sungai’…..Kalau masa sekolah dulu ( aku, my mum, my sista, my bro ) selalu datang ke sini……lepak2 sampai petang. Bawak le sekali kerepek2 ke…….biskut2 ke…….

Masa tu dah kira best sangat kalau my mum sudi nak bawak we alls ke sini. Naik bas je pun. Mana ada transport lagi masa tu. Tapi we alls dah rasa seronok sangat. My sista waktu tu sekolah rendah lagi. Kalau sesekali dia dapat ke sini…….memang susah nak diajak balik!


~ Teringat kenangan lama........

Masa balik kampung baru2 ni (30.10.2010), aku dan my hubby berkesempatan singgah ke situ Dah banyak perubahan. Dah dibina satu pintu gerbang kat situ dan diberi nama baru….’RIVER FRONT TELUK INTAN’

Rasa bangga…..Cuma ada sedikit rasa sayu bila teringatkan kenangan lama aku dan adik2 ke situ. Seronok pun ada!




~ I like this picture! Berlatar belakangkan Sungai Perak......

6 ulasan:

Azuan berkata...

banyak tempat dah berubah sekarang..hoho

azana berkata...

river front teluk intan ni baru ek kak azzey? oww
kalo kt teluk intan sy tau menara condong je..x silap la..hee

nur berkata...

azzey- tak pernah lak tau ada tepi sungai ni.. penah g bandar je

jeBateja berkata...

teringat masa poei ghumah keluarga angkat....selalu gak lepak sini...pi naik motor dari kpg gajah....

ardinihumaira berkata...

wooooooooooowbeatnya akak posing sakan. lama dah dni tak jalan2. hu tunggu cuti dulu

azzey berkata...

Azuan: betul tu! tq drop by kat blog saya ni....:)

azana:dh lama dh ada tpt ni, cuma barau dipulihra & dibina landskap baru. dulu2 panggil tpt ni as tepi sungai je.....)

nur; ada, kat bangunan Skomk seberang TNB tu....

jeBateja: sy pun dulu2 zaman sekolah sker lepak2 sini

ardinihumaira; mmg ada peluang posing.....x kan lepaskan punya! he3....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs