UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 11 November 2010

BARANG DAPUR.....MAHALNYA !

Keluhan seorang officemate..........beli barang-barang dapur, habis hampir RM300! Padahal family kecik je.....Berdua je pun dengan seorang baby........

Aku nasihatkan dia, listkan dulu barang-barang yang nak dibeli. Dan sentiasa refer pada list tu masa shopping. Jangan ikut suka je pilih itu dan ini! Kalau ikut suka je tu yang tak tau apa yang dibeli tu. Tau-tau bila dah kira beratus-ratus membayornya....Hu3.......

Bila aku tanya lagi pada officemata tu, berapa lama dah dia tak beli barang-barang dapur. Dengan slumber dia jawab...dah 2-3 bulan tak shopping!....Aku ? *terus berlalu sambil garu-garu kepala*.....Dalam hati kata....”Patut pun”.....Ha3.........

4 ulasan:

My Little Diary berkata...

salam,
kih3x... aku pun leh garu kepala camni...

Mama JnJ berkata...

sama cerita, semalam pergi beli barang keperluan dan untuk budak2..susu, diaper..dekat 250 juga huhu..lain2 tu barang dapur tidak banyak..nak raya lagi

Cik SHiNJU berkata...

Adat la tu..harga barang mmg xkan turun..
makin naik ade la..kena cari side income nmpk
gayanyer..

ardinihumaira berkata...

dni jarang beli barang dapo. hehe... abah yang beli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs