UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 4 November 2010

ANAK PERTAMA & ANAK KEDUA

Berkongsi citer dengan sorang kawan tadi masa kat pantry. Dia bertanya kenapa kalau masa nak dapat anak pertama, excitednya terlebih.......Macam2 persediaan nak dibuat.....macam2 barang nak dibeli untuk bakal baby..........

Tapi lain plak halnya bila nak dapat anak ke-2. Perasaan excited tu dah kurang sedikit. Persediaan pun bese2 je. Barang2 anak pertama masih boleh digunakan untuk anak ke-2 (mungkin juga untuk anak2 yang seterusnya...hu3...)

Aku pun tak de pengalaman dapat anak k-2. Memang perasaan excited menyambut kelahiran anak pertama aku akui. Sume barang pun nak dibeli. Cuma yang pasti anak pertama atau pun ke-2, sama2 anugerah dari Allah yang mesti kita jaga dan sayangi sebaik mungkin.

Agak2nya kannnnnn.....maybe faktor2 ni juga menyumbang kepada sikap mengalah yang selalu ada pada anak ke-2. Tapi ada yang kata anak ke-2 ni kuat memberontak .....dalam diam.......Entahlah, aku yang tak de pengalaman ni........terfikir2 juga.......

4 ulasan:

My Little Diary berkata...

salam,
saya anak pertama.... saya yg salu mengalah, ke3x..

entry terbaru "aku dan 3 lelaki"

ardinihumaira berkata...

betul2...
anak kedua sikapnya lebih mengalah tapi ada juga yang memberontak :)

Cik SHiNJU berkata...

Pengalaman pertama..mesti la semua excited n nak buat persiapan secukupnye kot..huhuh

ArELeEz berkata...

xde ke citer anak bongsu? hu3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs