UpDaTeR

Pengikut

Pages

Jumaat, 24 September 2010

SAMBUNG BERAYA KE RUMAH PAKCIK KHAIRI

~ Sambil makan.......sambil posing.......hi3........

On the way balik dari umah Mak Ngah aku decide ajak adik2 aku dan my mum beraya kat umah Pakcik Hairi ; adik kepada my MIL. Pakcik Khairi ni memang every year mesti ada menu special kat umah dia.

Macam this year, dia sediakan sate , nasi lemak dan yang paling best........dia siap order satu kotak Aiskrim Conetto untuk tetamu yang datang. Bukan kotak kecik tau, tapi kotak yang besor yang bese penjual aiskrim bawak tu! Amik ko......Makan le sampai tak temampu lagi !!! Hu3...........Tu yang best tu.

~ Makan.....makan.....dan makan......!!!!!!!

Dan yang paling best.......bila nak balik we alls sume dapat duit raya! Bukan untuk budak2 kecik je.......dengan mak2 budak dan nenek budak pon dapat sama!!! Memang tradisi pakcik Khairi ni bagi duit raya pada sume tetamu yang datang umah dia tiap tahun. Saja nak raikan tetamu katanya.......Macam ni, bolehle every year beraya kat umah dia. I like it!!!!!!!

We alls sume balik umah my mum dalam pukul 9 lebih . So agenda beraya pada hari raya pertama berakhir setakat itu. So...........banyak juga umah yang we alls terjah untuk beraya hari tu.6 buah umah sumenya!!! Memang raya sakan we alls hari tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 ulasan:

eelobor berkata...

hehehe, kalu gitu nak gi beraya gak umah dia

ardinihumaira berkata...

raya sakan tu kaka :D tak pe... puas hati kan ^__^

ArELeEz berkata...

next year, jom beraye umah dia lagik jom! heh3..

noor afzan berkata...

pergh..tema baju memang grand!

jeBateja berkata...

den suka warna baju tu.....lain mcm pink nya....

hang keja kat penjara ke...???

azzey berkata...

eelobor: Ha3...anda dijemput hadir ke rumah beliau utk hr raya yg seterusnya ye...hi3...

ardinihumaira: mmg betol tu! Tepat skali!!!

Areleez: jom2! kot2 leh dpt byk lagi.....:)

noor afzan: yup! i like it! hi3....tq2

jeBateja: tq2...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs