UpDaTeR

Pengikut

Pages

Rabu, 8 September 2010

BAYARAN ZAKAT FITRAH.....SUNGGUH MUDAH!

Seperti yang sume tau, zakat fitrah telah diwajibkan ke atas kita untuk membayarnya. Bukan selalu pun. Sekali je dalam setahun. Lagi2 dengan kemudahan yang dah disediakan sekarang...seperti melalui sms, kaunter2 zakat yang disediakan di shopping2 kompleks ......jadi tak ada sebab untuk kita tidak menunaikan tanggungjawab yang satu ini.

Macam kat office aku, setiap tahun ada 'amil yang datang membuat kutipan bayaran zakat untuk memudahkan staff membayar zakat. Tak payah pegi jauh2. Kat office pun boleh bayar zakat fitrah!

Wang yang kita bayar itu pun untuk membantu insan2 lain yang memerlukan. Jadi kalau ada yang masih belum membayar lagi zakat fitrah ni...masih ada masa lagi. Jangan sampai terlupa plak.

* Sekadar mengingatkan......

2 ulasan:

TWEETY BERT berkata...

tiap2 tahun abg byarkan.. tak tau la tahun nih hehehe.. adehh luper nak tanyer hehe

ArELeEz berkata...

pakcik dah bayor dah.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs