UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 30 September 2010

BBQ NIGHT ON 18.09.2010 ( PART 1)

~ My sista punyalah sawan kamera......sampai tempat nak membakar tu pon leh buat prop!
P/S: My BIL tengah fifih nak nyalakan api.........Hu3........

~ Tu diaaaaaaa......dah nyala dah!

~ Yeay! Yeay! Berjaya!!! My grannny pon sker tu.......

~ Antara bahan2 untuk dimasak malam tu......

Malam last kat kampung sempena cuti hari raya tu......aku dan adik2 plan buat BBQ kat umah my mum.Memula plan nak wat untuk we alls adik beradik je. Sekali ramai yang datang daaaaaaa...Hu3.........Yelah kengkawan my granny........ipar duai my bro and my sista.........Memang di luar jangka dan over budget!

That night aku dan adik2 share lah beli apa yang patut. Aku beli ayam, My sista beli sotong dan My bro beli udang. Selain tu, my mum buat lontong , ketupat nasi, dan mee goreng juga. Takut tak cukup!

~ Ada ayam.......

~ My hubby yang rajin........hu3.......

Rupa2nya memang apa yang we alls dah beli untu BBQ tu tak cukup. Coz tetamu datang berperingkat2. So apa je yang siap dibakar cepat je abis cam pisang goreng panas! My mum dah risau semacam.......

Sib baik my BIL bertindak pantas beli lagi daging burger dan sosej untuk wat tambahan....(tu je yang mudah nak dapat malam tu.....hu3.....). So, situasi pon menjadi terkawal semula........

~ Peace tak hengat2!

~ My princess tengah siap2kan Odah

~ Technician tengah nak pasang lampu
......:)

~ Ngeeeeeeeee........

Memang happening dan busy malam tu. Ramai tetamu datang. Aku sibuk kat dapur ngan my sista dan my SIL. Yang lelakin......sibuk kat luar umah. My bro plak jadi technician sementara malam tu........Tolong pasang lampu kat luar umah!

Dipendekkan citer.......memasing ada tugaslah malam tu........

* To be continue.......

4 ulasan:

eelobor berkata...

wahhh....memang peberet saya la buat bbq nie. x mkn pn x pe jnji dpt bakar ayam. tang tu yang seronok

azzey berkata...

eelobor: mmg best giler mlm tu.....mlm tu mmg mlm utk we alls!!! :)

ArELeEz berkata...

berat same dipikul, ringan same dijinjing. ecewah! ;D

azzey berkata...

Areleez: yg ringan tu tau.....tp yg berat tu sape ek??? Hu3.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs