UpDaTeR

Pengikut

Pages

Sabtu, 25 September 2010

RAYA KE-2 PUNYA CERITA (RUMAH MY MIL & MY SIL)


~ Jom juga pegi beraya! Kalau tak nak.....amik ni!!! Kah3..............

~ Wif Kak Yong yang sudah kemaruk posing......cam aku !!! Ha3........

~ Sempat amik gambor my bro ngan family dia je masa raya ke-2......My sista ntah mana pegi......hu3.....Tengah iron baju kot!


Masuk raya ke-2 aku dan adik2 kenalah beraya di rumah mertua masing2 plak. Untuk hari raya ke-2 ni tak de fix kaler untuk tema baju raya. Ikut sker memasing! Ha3........Cam aku dan my hubby pilih kaler biru......BUT My princess tak nak kaler biru coz dia ada kaler pilihan tersendiri.......My bro plak, pilih kaler purple together2 dengan wife dan puteri2 beliau. My little sista plak kaler merah. Tapi gambor dia nan ado coz dah selalu sangat enterframe kat gambor orang lain!!!

Lepas breakfast kat umah my mum, we alls pon menuju ke destinasi masing2. Aku dan hubby dah plan nak ajak my MIL beraya pagi tu. Memula dia cam tak nak......beselah orang tua, lebih sker tunggu orang datang umah......tapi aku paksa gak.......Baru dia nak.......*wink*......


~ My princess pon nak posing gak......

~ Wif my MIL.......tak sangka sama 'biru' plak ngan beliau.......hu3.......

~ Tengah dok sembang2.........

~ My SIL'S husband ; Abang Hairi......sakit buah pinggang....leher nya tu dah ditebuk untuk masukkan tiub.......sian dia.........

Actually umah pertama yang we alls pegi adalah umah makick my hubby.Kat seberang jalan je.Beliau adalah adik kepada my MIL. Tapi sayangnya.......lagi sekali aku lupa snap gambor daaaaaa........Rugi2......

Selain we alls my BIL ; Abang Im wif his wife pon join sekali. Tak hagak2 we alls terjah umah orang kul 10 pagi. Ada yang tido lagi kat ruang tamu. Tulah salah sape.......raya2 bangun lambat! Ha3........


~ Sedang khusyuk menikmati juadah yang tersedia......kecuali my hubby je pandang kamera......:)

~ From Left: My MIL, My SIL; Kak Jah (Tuan rumah), My BIL's wifey; Kak Siah & My BIL ; Abang Im.....

Dah lebih kurang 1 jam habiskan masa kat situ........we alls beraya plak ke umah my SIL;Kak Jah. Sambil2 tu nak ziarah husband dia ; Abang Hairi yang aku dan hubby bawak ke KPJ ari tu.....Nak tengok keadaan dia.......

Sian dia. Tapi nasib baik boleh beraya kat umah dengan family, coz 2 minggu sebelum tu dia admitted! Mudah2an dia akan kembali sembuh cam dulu.......

Kat umah my SIL ni, dia dah sediakan bihun sup coz kebetulan memang ada tetamu nak datang. Tapi we alls lah yang rasmikan bihun sup tu dulu.Kira dah rezeki kami agaknya.......:)

Balik dari situ aku, my hubby dan juga my princess terus beraya lagi. My MIL dan My BIL terus balik umah. Aku dah cakap dengan my hubby, kalau nak dok umah je baik tak payah balik kampung.........Nasib baik dia menuruti je permintaan aku.....Luv u la B........

So, tunggu destinasi we alls lepas ni hokay!

5 ulasan:

armouris berkata...

info tentang buah pinggang di SIHAT SELALU - Kegagalan Fungsi Buah Pinggang

ardinihumaira berkata...

seronoknya akak beraya... cam dni nak beraya lagi ni tengok gambar2 akak tau. nak duit raya :D

ArELeEz berkata...

woit! org sibuk iron baju jer time tuh. kalau x, confirm org enterframe jugak..

azzey berkata...

ardinihumaira; bkn dni je rs cam gtu......akak pon sama gak......rs nk raya je lagi.....hu3.....

azzey berkata...

Areleez; elok pon tgh sibuk time tu.......ngaco je klu x sibuk pon!......huh!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs