UpDaTeR

Pengikut

Pages

Jumaat, 24 September 2010

BERAYA KE RUMAH MAK NGAH

~ Mak Ngah Tariah wif my Mum

~ Owhhhhh.....sedapnyaaaa.......

Balik dari umah besan mak yang ke-2 we alls gerak plak ke umah yang memang wajib diziarah every year ; umah Wak......cousin kepada my mum! Tapi ntah kenapa, lupa nak amik gambor masa kat sana.Sekeping pon nan ado!!!

Disebabkan hari tu hari Jumaat dan dah masuk waktu solat pon, so sume suami2 @ 3 hero tu pegi solat Jumaat kat masjid. Dan we alls kaum pompuan ni plak lepaking je kat umah Wak sambil sembang2. Abis solat Jumaat kami dijamu plak ngan makan tengahari dengan masakan kampung yang menyelerakan! Memang tengah lapor pon.....so belasah sampai abis! Ha3........


~ Kat tangga pon boleh posing!
From left: My SIL, Me, My litle sista & My mum

Dalam kul 3 lebih we alls pun kuar dari umah Wak untuk beraya ke umah Mak Ngah a.k.a kakak aruah abah aku kat Sabak Bernam, Selangor. Umah Mak Ngah ni pon selalu we alls ziarah every year masa hari raya.

Kebetulan salah sorang anak Mak Ngah ; cousin aku (Nurin) baru je bersalin. Means dalam pantang lah. Dah 3 orang cahaya mata dia. Tapi aku lupa juga nak amik gambor diaorang........:(

~ Masing2 tengah menjamu selera.....My hubby je pandang kamera dan minah enterframe yg sorang tu......my sista! hish!!!

~ Banyak juga biskut raya kat umah Mak Ngah aku ni........

Tak sangka banyak juga biskut raya kat umah Mak Ngah. Selain tu dia jamu juga we alls dengan nasi impit dan rendang. Dah lewat petang.....perut dah lapor balik........so we alls belasah lagi juadah yang ada sampai kenyang!

Dah puas makan2 dan sembang2......dalam pukul 6 lebih we alls gerak untuk balik semula ke Teluk Intan. Tapi balik bukan sebarang balik......balik terus sambung beraya! :)

Nak tau ke mana? Wait the next entry !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





2 ulasan:

ArELeEz berkata...

bnyk giler kan biskut raye kat umah mak ngah nih?! kagum2..

azzey berkata...

Areleez: tu yg feliks tu! Tp dia asyok ckp x buat kuih jerk....hu3....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs