UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 23 September 2010

BARANG2 LAMA YANG BERJAYA DIJUMPAI

~ Antara barang2 antik yang berjaya dijumpai........


Dalam dok sibuk2 beraya sakan hari tu.......aku 'terserempak' dengan baarng2 lama kat salah satu umah yang we alls terjah. Kalau tak silap umah Pak Anjang my BIL.......Kalau salah harap maaf ye....*wink*.....

Sebuah seterika lama dan batu giling. Dulu2 ramai orang pakai seterika cam gini. Aku pernah nampak, tapi tak pernah guna. Batu giling ni aku pernah guna. kalau nak giling daun inai.....memang dijamin cepat je lumatnya. tapi jangan tak tau my princess lagi terror dalam bab2 menggiling daun inai ni coz dia sker sangat pakai inai!

Agaknya tuan rumah ni memang minat dengan barang2 cam gini. Coz dia sediakan satu sudut kat umah dia untuk barang2 ni. Memang betul2 minat ni...........:)

5 ulasan:

eelobor berkata...

tak nak jual streka tuh?

ardinihumaira berkata...

seterika tu pon kat rumah nenek dni ado. memang teruja kalo tengok :D

azzey berkata...

eelobor : kena tanyakan pd tuan punya la tu.....

ardinihumaira: mmg teruja kan, ygk brg2 lama.....

ArELeEz berkata...

mase kecik2 dolu, org sker la pakai inai. skang, x lagik.. xkoselah!

azzey berkata...

Areleez: Yelah yg kaki kamu terkepit jejari roda basikal tuh......jenuh pujuk tumbukkan inai baru senyap! hish!!! nyusahkan je.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs