UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 19 September 2010

PERBUALAN ANTARA 2 GADIS......

Perbualan yang sempat aku dengar (bukan curi2 dengar ye......hi3.....) kat tangga escalator.....coz 2 gadis ni kat belakang aku......


Gadis A : Ko jadi ke beli handphone tu?

Gadis B : Aku rasa.....macam tak jadilah.....Nak kuar pon rasa cancell je.......(bunyi cam frust!)

Gadis A: Tulah......tapi aku dengar Mira (bukan nama sebenar hokay.....) dah beli dah handphone tu.....Mahal beb!Latest punya..... Dia pun dah pegi tempat tu......lepak2 kat situ..... Best giler katanya......

Gadis B : Dia bolehlah.....dapat banyak duit loan tu.........( loan untuk further study.....)

Gadis A : Haah, yelah tu......


Actually, apa yang nak aku citer kat sini......patutke loan untuk belajor digunakan untuk perkara2 yang tidak begitu penting.....macam membeli handphone yang terlalu mahal, sedangkan dah ada handphone yang boleh diguna. Dan juga, wajar ke.......duit yang ada tu digunakan untuk sker2 lepak dan hang out dengan kengkawan tanpa ada tujuan tertentu.....

Entahlah......tepuk dada tanyalah akal........


7 ulasan:

ardinihumaira berkata...

tak wajar rasanya.. beli untuk keperluan je cukuplah... kalo ikutkan hati dni, nak je beli i phone atau blackberry dengan duit pinjaman.. tapi, dni tak wat cemtu... duit simpanan, wat beli laptop... duit pinjaman, wat melabur ;D

azzey berkata...

ardinihumaira: bagus klu sume student berfikiran cam dni.....tp yelah lain org lain pemikiran kannnnnn.....yg penting mesti kena tau bezakan mana yang lebih utama dan perlu diutamakan.....

Sharinginfoz berkata...

rasanya tak wajar apa-apa pun guna dengan sebaik yang mungkin

eelobor berkata...

itu satu kewajarang yang boleh di pertikaikan, tp yg paling gelihati bila ada sesetengah di sekat untuk keluar negara kerana tidak membayar hutang pengajian. siap marah2 lagi. kalu ada duit boleh pegi luar negara, bayar la hutang tu cepat2. boleh bagi kat orang2 susah yang lain lak nak smbg belajar

Shu Shinju berkata...

x patut... x patut...

icee-yah berkata...

betul tu..rmi student yang culture shock bile jadi mcm ni..:)

azzey berkata...

Sharinginfoz; mmg tak wajar kannnnnn.....

eelobor: haah kan.....sdgkan belanja nk pegi luar negara tu pon dah tinggi juga.....x kan nak bayor duit tu x blh.....

Shu Shinju: stuju dgn Shu!

icee-yah: mereka perlukan guidance kan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs