UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 10 Oktober 2010

SEGAMBUT - SHAH ALAM


~ Makan tak toleh dah kiri kanan!

~ Wajah my hubby selepas makan dan mandi......laaaarikkkkssssssssssssssssss.....


~ Kalu tak posing tu.....bukan AKU namanya.........*wink*

Dah puas shopping dan window shopping kat SOGO, we alls ke Segambut plak, nak beraya ke umah Mak Andak aku. Awal2 lagi my mum dah kal dia. Suruh prepare untuk makan tengah hari.

Sampai sana dalam pukul 3 petang ......memang sume pon dah siap dimasak. Cuma nak tolong hidang je. Orang tengah berbadan dua ni, kenalah tolong hape yang patut kannnnn......Jangan tau makan je......kui3......

Berselera gak makan ari tu dengan menu Pecal dan Ayam masak merah!

~ Acu aku tengah ghalit bersembang ..... Yang baju kaler coklat tu Mak Andak aku ( adik my mum)........2-3 bulan lagi bakal menimang cahaya mata ke-4.........

~ Inilah Acu aku ; adik bongsu my mum......Dia ni sebaya dengan aku, tapi baru tahun lepas kawen. Anak pon kecik lagi (masih baby)

~ Geram betol aku......Asyik aku posing je minah baju biru ni enterframe......Asyik minah ni enterframe je.....Aku 'ter'posing........Huh!!! Tak faham aku.....
* Budak kecik pakai tudung kaler pink kat sebelah aku tu adalah sepupu aku (Najwa), merangkap anak kepada Mak Andak Aku........Kecik kan lagi sepupu aku?

~ Tengok my bro......Nak juga enterframe, sampai pampers anak dia boleh jadi aksesori kat kepala.......hu3......tapi pampers yang bersih tu hokay......

~ Kakyong yang penat sehari suntuk bejalan, dah tetido......Pak Andak (baju biru gelap berbelang putih) yang tunjukkan jalan ke umah Acu aku nih.......

Dari Segambut we alls terus ke Shah Alam ; umah Acu aku. Dah lewat petang pon. So terus tumpang solat Maghrib kat situ. Acu aku ni kawen ngan orang Sabah. Masa we alls datang wife & baby dia balik kampung.So, just sembang2 kosong tanya khabar jelah ......Coz air kosong pon tak de.....Yang ade air paip je......He3........Al-maklumlah........'orang tengah bujang'..........

Actually saja nak ziarah dia, coz dia tak dapat balik beraya.......Masa dia kawen pon aku tak de. Masa tu aku kena attend satu kursus! Memang dah lama pon tak jumpa dia.......

5 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

lepas makan lepak2 seronok kan

azzey berkata...

Sharinginfoz: mmg seronok.....lg2 dgn family yg jarang2 dpt berjumpa.....:)

eelobor berkata...

seronok bila dapat berkumpul ahli keluarga dan makan ramai2. sungguh santai tapi pengertian begitu mendalam. bagus saling berkunjung ke rumah ahli keluarga, dapat mengeratkan silaturrahim

ArELeEz berkata...

pasti2 b'seri2 gambarmu pabila adenye wajah manisku! ececeh..! ahaks3..

azzey berkata...

eelobor: mmg family sy sker bejalan2! lag jauh lg best!heh3.....

Areleez: huh! dush3!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs