UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 25 Oktober 2010

CONTACT LENS....GUNA SUSAH, TAK GUNA PUN SUSAH

Ni citer pasal contact lens. Yelah dah mata rabun kenalah guna contact lens. Kalau cermin mata tu, sekejap2 bolehla....tapi aku tak tahan pakai spek untuk satu tempoh yang panjang. Sakit kat tepi mata.....

Yang mendatangkan a bit problem......bila aku guna contact lens kat office okay je. Walaupun air-cond agak kuat .......Kekadang mata rasa kering. Tapi bila aku titikkan Cendo Eye Lotion tu.....rasa lega semula.

Bila pegi shopping kompleks........tu yang tak selesa tu. Mata tetiba rasa kering sangat. Sampai aku terpaksa pakai spek hitam untuk cover air-cond dari masuk ke mata. Lotion pon dah tak jalan dah......Kenape ek?

Ada ke kengkawan kat luar sana yang tempuh masalah yang sama cam aku juga???

3 ulasan:

MiYOKO TACHIBANA berkata...

kalo saya kann, pakai more than 8hrs, mulala rasa kering n tak selesa...skang ni, mls sgt nk letak eye drops tuu..lepas ni, kena letak la utk protect mata kann..

[n a j e e b] berkata...

ye...same here..sy x boley pakai spek lama2 sbb sy ni careless...jap lagi klu letak merata-rata..pastu calar n pecah..OK..i was wear contact lenses agak lama jugak..masuk opis mmg slalu mcm tu..pernah sekali time tu tgh meeting...tahankan je..tup2 trus terjatuh atas meja..hihi.skrg ni sy pakai "Eye Glo Moist"..yg ni je yg suit dgn saya..sbb dia akan melembabkan mata yg bercontact lens dlm jangka masa yang lama...tp time pakai tu kena apply lebih sikit la drpd yg biasa kita titis..OK~

ardinihumaira berkata...

dni lom penah guna. teringin tau kak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs