UpDaTeR

Pengikut

Pages

Selasa, 26 Oktober 2010

TUAN, PUAN, ENCIK, CIK ........

Apa ada pada tajuk entry aku tu? Ha3.......

Tu sumenya nama gelaran atau panggilan kita kepada seseorang. Ada orang yang memang particular dengan panggilan ni. Ada pulak yang tak kisah sangat. Janji jangan panggil…’oi’ je pun okay…..he3…..

Pengalaman aku sendiri ditegur oleh seseorang yang tak sker aku panggil dia ‘kakak’. Dia lebih sker dipanggil PUAN! Masa tu aku tengok dia lebih berusia dari aku……so tu yang aku panggil kakak tu! Tapi rupa2nya dia tak senang dengan panggilan ‘kakak’ tu!!!

Since that day aku memang berhati2 kalau nak menyapa seseorang yang baru aku kenali. Dan aku lebih senang menyapanya dengan namanya sendiri atau pun ‘PUAN’ sahaja. Lebih selamat!

2 ulasan:

ardinihumaira berkata...

betul3... ada orang tak suka dipanggil kakak..

ArELeEz berkata...

ntah2, dia nak org panggil dia nenek kot.. ha3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs