UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 24 Oktober 2010

JUMPA YANG SALAH UNTUK DAPAT YANG BETUL

Jangan kecewa kalau perhubungan yang dibina antara suami isteri.....pasangan kekasih......pasangan yang dah bertunang.......terputus di tengah jalan tanpa kerelaan.

Dan jangan kecewa kalau orang yang disayang menduakan kita atau melakukan sesuatu yang menyebabkan perhubungan terputus di tengah jalan.........

KERANA

Allah sengaja menemukan kita dengan orang yang 'salah' sebelum kita betul2 bertemu dengan orang yang 'tepat dan sesuai' untuk kita dan masa depan kita.......

DENGAN

Apa yang 'salah' pada diri seseorang itulah kita boleh membetulkan pandangan mata kita yang selama ini 'salah' dan boleh membuka pandangan hati yang selalu kita pandang sepi.......

* Sekadar pendapat semata2.......

11 ulasan:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

boleh di pk pk kan juga tu

My Little Diary berkata...

salam,
hmmm.... tgh memikirkan sesuatu ni.. he3x..


entry terbaru"interview tergempar"

mia berkata...

nice dear..selalu org ckp, kenapa dugaan dtg pada aku..knapa aku?..but they didnt know, yg dugaan tu untuk bagi kite sedar, ade yg lagi terbaek utk kite..

BUNGA berkata...

salam ziarah..
saya bw.

sesungguhnya Allah maha mengetahui apa yg terbaik untuk hambaNya.. :)

Fatin berkata...

singgah baca :) suka entry nih sebab memang sejak dulu bersetuju dengan kenyataan ini..
Kita diketemukan dengan yang salah supaya kita lebih berhati dan menghargai apabila sudah bertemu dengan yg betul.. Apabila bertemu dengan yg salah, perlulah belajar dan perbaiki mana yang kurang utk preparation masa depan apabila bertemu dengan yang betul :)

ardinihumaira berkata...

betul tu kak..
ianya adalah satu petunjuk daripada Allah. semuanya ada hikmah ^__^

Izan Ishak berkata...

betul tu azzey...kalau jumpa yg salah, buat kita fikir banyak kali kan~~

jeBateja berkata...

Mak oii..mendalamnya makna...ahakz.....

soclose2213 berkata...

betul2..

azzey, klu kat umah bleh bg komen..kt opis tak boleh dia hang aje...naper ntah..=.=

azzey berkata...

SC: Tq....:)

np mcm tu ek? blog sy je ke? atau pon blog org lain pon sama...

nur berkata...

azzey.. betul juga tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs