UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 15 Ogos 2010

MENGIDAM TELUR MASAK LEMAK CILI API

~ Menu berbuka puasa hari ke 4........


Kan aku dah cakap, semangat chef aku berkobar2 sepanjang bulan puasa ni. Pagi2 lagi dah dok fikir apa nak masak untuk juadah berbuka.....Ha3.....* boleh macam tu???.......

Actually aku seronok masak bila ada orang yang seronok nak menghabiskan masakan aku tu! Sape? My hubby la, sape lagi...... So, semalam alkisahnyer, aku plan nak buat ketam masak lemak cili api. Tapi jenuh le my hubby pusing 3-4 buah kedai....... ketam nan ado! Agak nyer dah sold out kot! Coz, semalam kan ke Saturday, may be ramai orang dah beli pagi2. So cepatlah abis nyer.....

~ Ikan kembung masak bersambal

Telur masak lemak cili api

But the point is......sume bahan2 untuk masak lemak tu my hubby dah beli....... jadi sayang plak nak simpan jerk.....So, tetiba teringat sebelum pose ari tu, my hubby ada mintak aku masakkan telur masak lemak.....tapi aku tak masakkan lagi.

Semalam, bila bahan2 seumpama nyer dah ada....aku belasah jelah .......Ketam masak lemak cili api.....tukar jadi telur masak lemak cili api!

Selain tu, untuk menu sampingan......ha3....aku masak gak ikan kembung bersambal, sayur bayam goreng dan ikan kembung goreng dengan air asam sebagai pencicah nyer........ Berselera aku tengok my hubby makan.......ke memang dia sesaje buat berselera, takut2 aku malas nak masak lagi........kah3.....

Tapi, kene ingat.....selera pon selera lah.....jangan sampai tersandar tak lalu nak solat cukup lah.....hu3.....

6 ulasan:

eelobor berkata...

kalu pagi dh mcm2 idea nak masak , itu bukan berkobar2 namanya kak. hehehehe....itu lain kes

azzey berkata...

eelobor: ha3....berkobar2 nak masak tak pe lg...jgn berkobar2 nak rasa....hi3...

ardinihumaira berkata...

seronok kan kak share menu berbuka dengan sahur. hehe... dni semalam masak cendawan masak kicap. tak jadi wat tomyam. hari ni nak wat kerang masak merah/sambal kerang kot orang panggil. dni tibai aje. asal jadi makanan hehe

azzey berkata...

ardinihumaira: mmg seronok share menu ni. at least ada idea nak masak menu apa....kekadang dx de idea nk masak menu apa....tp dr sehari ke sehari, makin x selera nak makan....dpt minum air segelas pon dh rasa FULL TANK!!!

ArELeEz berkata...

amik hati jer tu.. kah3.. larikkss..!

azzey berkata...

Areleez: amik hati utk dpt hati..:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs