UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 22 Ogos 2010

MENU BERBUKA 11 RAMADAN

Semalam, 11 Ramadan aku beli sikit kuih dan lauk kat bazar dan ada juga yang aku masak sendiri. Itu pun sebab ada permintaan dari my hubby......Tu yang aku masak gak tu.

So, untuk menu berbuka semalam ada:-

  • Karipap sardin 3biji (RM2)
  • Kek Batik (RM3)
  • Terung goreng bercili (RM2)
  • Daging Masak Hitam (RM2.50)
  • Bubur Caca (RM2)
  • Ikan Tamban Goreng Bercili (........tak ternilai harga nyer, coz masak sendiri.....hi3....)

He3......Banyek ye? Actuallly aku cuma nak 2 jerk.....Bubur Caca & Kek Batik.....The rest tu my hubbby yang teringin......So, jangan salahkan aku, tapi salahkan dia k! Hi3...... But dun worry.....sume pun abis......tak membazir. Cuma Kek Batik je ada lagi, coz Kek ni boleh simpan lama.

Tentang harga , rasanye.....reasonable gak kot....... Tak delah mahal, sama jerk macam tahun2 lepas. TAPI...........Yang tak best nyer..........


Tentang air soya ni. Tak mahal, RM2 jerk......tapi tawar gilerrrrrrrrrr. Banyak sangat ais kat dalam nyer. Tu yang buat tawar tu. Tapi mana kita nak tau soya tu manis ke tak kan? Bulan pose mana boleh nak rasa.........Nasiblah badan......:(

6 ulasan:

ardinihumaira berkata...

hehe.. taruk gula kak.. sedap air soya. dni suka ;)

azzey berkata...

ardinihumaira: klu buh gula.....dh x sebab....mcm x fresh gh......hu3......dni gigih blogwalking ek....line x meroyan lg ye.....;)

Rina (◕‿◕)✿ berkata...

oh. kalau soya mura, memang die x letak gula. kne letak gula sndiri.
klo yg mnis2 kte beli pn mmg die ltk gula.
ni ayah rina yg ckp.
psl smlm soya ktorg pn tawarrrr gile haha

eelobor berkata...

hehehe, elok gak tu minum yang tawar2. gerai tu mementingkan kesihatan kut....

ArELeEz berkata...

pak cik kan.. hari2 pun mau soya woo.. sbb dia ade teori, kalau minum soya esp time sahur, kite xrase lapor sgt time pose.

azzey berkata...

Rina: oooooo gitu kekdah nyer.....he3...len kali kena bawak gula skali le beli air soya......he3....

eelobor: agak nye kan......takut ramai plak yg kena kencing manis....bagus anjakan paradigma diaorang ye......:P

Areleez:ty pakcik....kat mana blajo fatwa tu.....zimbabwe ke uzbekistan? huh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs