UpDaTeR

Pengikut

Pages

Khamis, 26 Ogos 2010

LAMPU SIGNAL JE TAK MENJAMIN KESELAMATAN PEMANDUAN

On the way nak masuk office tengahari tadi.........tiba kat satu simpang aku pun stop macam bese nak bagi laluan pada kenderaan lain yang sepatutnya, coz kat situ tak de traffic light. Dari jauh lagi aku dah nampak satu motorsikal menyalakan signal ke sebelah kiri. So aku dah ready la nak tekan minyak dan jalan terus.......

Bila sampai jerk dekat simpang tu, motorsikal tu laju je tak de pun macam nak membelok.....rupa2nya memang dia terus jerk......... Terkejut gak aku....tapi nasib baik aku still dalam keadaan get ready dan tak tekan minyak terus, coz rasa lain macam bila tengok motor tu laju tapi signal menyala.........Kalau tak macam2 boleh jadi!!!

Lampu signal je tak menjamin keselamatan semasa kita memandu. Tapi sikap yang sentiasa berwaspada dan alert dengan persekitaran itu yang lebih utama....... Mungkin orang tu lupa nak off kan lampu signal motor dia.......

p/s: Nasib baik tak apa2.....Berdebar jugalah tadi......

3 ulasan:

ardinihumaira berkata...

tu la pasal. huhu

ArELeEz berkata...

kes signal2 nie mmg selalu sgt jadik. kdg2, xbg signal pun tp, belok kanan-kiri! huh!

azzey berkata...

ardinihumaira: mmg x berhemah org tu kan!

Areleez; tulah sker2 hati jerk, mcm dia sorang bayor roadtax!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs