UpDaTeR

Pengikut

Pages

Selasa, 24 Ogos 2010

TERINGIN NAK BUAT PUDING SUSU BUAH2AN

Hari ni tetiba jerk teringat nak buat Puding Susu Buah2an. Dah lama pun tak makan. Kalau makan pun, beli kat pasar2 jerk.

Last sekali aku buat puding ni masa form 5.....ha3......Dah lebih 10 tahun tu!!! Dah tak ingat pun macam mana nak buat. Kalau buat sendiri, boleh masukkan buah2an tu banyak2. Baru lah sedap!

First time makan puding ni, masa form 5 juga ..................kat umah cikgu sekolah. Masa tu dia jemput datang open house. Nama dia Puan Muslima. Beliau juga lah yang mengajar aku dan kawan2 cara2 nak buat puding ni. ....Jangan tak tau dulu masa sekolah aku amik ERT (Ekonomi RumahTangga). Tapi tak terror mana pun memasak nya......hu3....

Tadi dah google resepi puding ni. Dah jumpa pun...Tapi rasanya esok2 kot baru boleh buat.....tu pun kalau jadi. Sebab buat puding ni bukan macam masak lauk, main campak2 & kacau2 jerk....Kena ada seninya........barule menjadi. Aku plak yang ada cuma Seni Kaligrafi jerk.......ha3.....

~ Cam ni le lebih kurang Puding Susu Buah2an tu...... Credit to Google.....

7 ulasan:

MiYOKO TACHIBANA berkata...

sedap2....aritu sy wat puding sumi... :)

ikiqzana berkata...

mcm nak buat jer puding mcm tu..

eelobor berkata...

yes.....yang ni my peberet gak nie.

ardinihumaira berkata...

akak buat pastu kasi kat dni taw:)

azzey berkata...

MiYOKO TACHIBANA: sker buat puding ye? mmg sedap kannnnnn....lg2 klu mkn bl dh sejuk!

ikiqzana:blh le cuba......nt update ye...:)

eelobor: i like itt also!

ardinihumaira: tu pon klu 'menjadi'......hu3....

ArELeEz berkata...

chaiyok2!! ;D

azzey berkata...

Areleez: i like it!!! hi3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs