UpDaTeR

Pengikut

Pages

Ahad, 15 Ogos 2010

FIRST TIME BERSAHUR DENGAN 'SI DIA'

~ Cili padi yang ditumbuk bersama bawang merah dan bawang putih.....ha3...amik ko, gambor lesung batu aku update tak hagak2!

~ Ikan bilis dibelah

~ Nasi putih........bukan hijau, kelabu atau kuning ye.....hi3....

Sorylah aku update entry tentang makan jerk.....Bukan ape, hari ni adalah first time aku bersahur dengan 'si dia' terchenta.....my hubby. Coz hari ni dia coti.....so ade le kat umah. Bila first time nak bersahur sama2 ni, my hubby mintak aku masakkan nasi goreng. Macam kedai mamak plak dia order. Siap dengan milo panas dan telur mata lagi!

So, sebagai seorang isteri yang mithali.....kah3....aku pon masakkan lah. Pukul 4.30 pagi aku dah bangun. Subuh2 tumbuk cili api. Nasib baik umah aku kat bawah sekali......kalau tak mau ramai yang bengang dengan aku......he3.......

If masak nasi goreng ni aku sker tumbuk cili padi dengan bawang. Dan masukkan ikan bilis sikit. Coz dah terbiasa dengan masakan my mum yang sker guna ikan bilis untuk nasi goreng.

Sekejap jerk buat nasi goreng ni.....Campak itu, campak ini....kacau2 sikit....dah siap......

~ Tataraaaaaaaaaaaaa.........Nasi goreng sudah siap!

Bila dah siap......makan jelah, ape lagi kannnnnnn..........Haiiiiiiiiiiii, kalau aku bersahur sorang2 tak de makne nyer aku nak bangun subuh2 memasak. Sudah nyer aku goreng telur je buat lauk. Tak pon aku minum susu dan makan biskut jerk.........Yelah, kadang2 tak selera nak makan waktu subuh2 sangat ni!!!

6 ulasan:

ardinihumaira berkata...

hik3... ikan bilis kena bedah..

eelobor berkata...

biasa la bulan2 cam gini dh x leh lari dr entri makan2 jer....

azzey berkata...

ardinihumaira: ha3....doktor dh penat bedah orag!!!

azzey berkata...

eelobor: at least blh share idea menu nk bersahur & berbuka...:)

ArELeEz berkata...

courier la sket.. hu3..

azzey berkata...

Areleez: kurier tutup...bln pose!:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs