UpDaTeR

Pengikut

Pages

Jumaat, 20 Ogos 2010

SIMPLE .......TAPI MENYELERAKAN !

~ Ikan Tamban Goreng dengan Bawang & Cili.......

Kadang2 kalau nak makan ni tak payah lauk2 yang heavy sangat kannnnnnn.....Yang simple pun kadang2 tu lagi menyelerakan!

Macam Ikan Tamban Goreng........memang favourite aku! Nak sediakan pun tak susah. Goreng jerk ikan tamban tu......then, bila dah garing masukkan hirisan bawang dan cili padi. Taburkan sikit perasa. Dah pun siap!!!

Makan dengan nasi panas2......memang selera! Kalau nak tuangkan kicap kat ikan tu pun sedap juga. Ikut selera masing2 le. Ikan tamban ni kalau masak bersambal pun sedap gak. Aku memang sker.......

.......TAPI........korang tau ke apa ikan tamban tu? Ikan tamban tu cam spesies ikan bilis gak........tapi saiz nyer besor sikit. Memang sejak kecik lagi mak aku dah sebut ikan tu ikan tamban.......so aku tak tau nama lain dah...........hu3......

5 ulasan:

soclose2213 berkata...

yeah sama saya pun suka..wah petang2 tak larat nmpk lak lauk kegemaranku..yummy...

SURIA AMANDA berkata...

Lisa x reti nak goreng kasi rangup la..ada petua x selalunya liat yang hamat..

azzey berkata...

SC: OOOOO....X sangka favourite kita sama knnnnn....:)

SURIA AMANDA: x DE LE PETUA SGT....CUMA SY SKER MASUKKAN SERBUK PERASA....ADA KAWAN CKP UTK RANGUPKAN IKAN TU...Cuba lah ek.....:)

ardinihumaira berkata...

lom penah try lagi.. nak cubalah ;)

azzey berkata...

ardinihumaira: cubala.....sedap.....dh try bg tau ye.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs