UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 23 Ogos 2010

BISKUT RAYA

Rasa nyer tak delah cepat sangat kot aku nak citer tentang biskut raya ni. Kat office aku, sebulan sebelum pose lagi orang dah mula edarkan sample2 biskut raya untuk diorder. Aku tumpang tengok jerk, coz this year kena belanja berhemah betul2 coz gaji belum dapat lagi time raya nanti. Harapkan gaji bulan ni jelah!

Aku sker makan Biskut Semperit. Tapi tak sume orang boleh buat . Aku sker yang bila masuk mulut tu.....rasa cair je...lembut...... Tu yang sedap. My mum pandai buat, tapi beliau pun dah lama praktikkan 'kuih tunjuk' jerk. Tu yang anak2 dia pun mewarisi bakat tu. .....ha3......Pecaya tak? Kalau tak pun, buat2 le pacaya ye.....he3......Aku dah berbelas tahun tak penah buat biskut raya.....kah3.....Asyik tunjuk dan tunjuk jerk....

Satu jenis lagi biskut yang aku sker.....Biskut Kelapa. Tapi orang yang selalu buatkan untuk aku dah tak ada. Beliau ialah aruah Mak Ngah aku a.k.a adik kepada my mum. Beliau memang terror wat Biskut Kelapa. Memang sedap......rangup dan terasa lemak kelapa nya......

p/s: Terliur pulak bila citer bab biskut2 raya ni.....he3......Makin tak sabar aku nak beraya!

5 ulasan:

soclose2213 berkata...

hahaha tak sabo nak raya ye?..persiapa lain dah siap ke? klu nak g kl (sogo & TAR) skrng lum jem lagi coz ramai belum gaji, tengokla this week pastila ramai yang berlonggok kat situ..

** suka kuih karipap yg kecik2 tu & banjiroll made my MIL sedap..

Sharinginfoz berkata...

macam2 jenis biskut raya ada kan

Rahsia SEO Terbongkar

ardinihumaira berkata...

dni dah beli tart nenas :D

ArELeEz berkata...

biskut makmur pun sodap..!

azzey berkata...

SC: br 60% siap...tulah dah lm plan nk pegi....tp malas jerk nk kuar....lg2 bln pose ni.....tp kena beli brg2 sikit lg ni.....:(

Sharinginfoz: mcm2 ada....tp kekadang kita nak kan yg lama juga....rs mcm teringin

ardinihumaira:tart nenas pun sedap gak.....

Areleez: teringat aruah mak ngah....dia pandai buat biskut makmur.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs