UpDaTeR

Pengikut

Pages

Sabtu, 14 Ogos 2010

MEMANG PUAS HATI !!!

~ Juadah berbuka hari ke-3, semalam.....Ayam goreng, ayam goreng bertepung, sup ayam wif sambal kicap, ikan masin goreng dan kari udang


Memang puas hati! ........Tapi apa yang puas hati? Ha3.....Puas hati bila masak sendiri. Boleh masak ikut sker. Bukan nak kata aku masak sedap, tapi bila masak sendiri, boleh ikut citarasa kita.....Nak pedas ke, nak masin ke, nak masam ke......Pas tu boleh jimat belanja!

So, semalam (ha3.......semalam punyer, hari ni baru nak citer....), aku masak Sup Ayam wif Sambal kicap, Ayam goreng, Ayam goreng bertepung dan ikan masin goreng. Masak untuk bersahur sekali!

~ Sup ayam sedang dimasak......

~ Sup ayam

This Ramadan aku dah plan kurangkan membeli.....banyakkan masak sendiri. Plus yang jual kat bazar tu tak berapa menepati citarasa aku. Tapi FYI.....bukan sebab aku masak sedap dari apa yang ada kat bazar tu.....cuma apa yang ada tun kat bazar tak menepati selera aku.....

You all plak macam mana???

10 ulasan:

eelobor berkata...

amat bersetuju sangat2, itu sebenarnya yg terbaik drpd nafsu membeli yg giler2 namun membazir. utk siapa? sesuap makanan yg di bazir sebenarnya HAK insan lain yg lebih memerlukan. ckuplah ala sekadar yg patut.

ArELeEz berkata...

nampak sodaplah sup ayam tuh. courier buleh x? hu3..

ardinihumaira berkata...

benda yang wajib beli hanyalah gulai kawah dengan kueh-mueh je kat rumah dni. hehe. yang lain masak sendiri. abah suka makan gulai kawah. nak wat sendiri gulai kawah tak de kawah pulak hik3 ;p


kak... nanti wat sup tulang lak. slurppp... segala sup dni suka ^__^

Sharinginfoz berkata...

sup memang sedap.... ayam goreng pun sodap gak

Keputusan Liga Inggeris

azzey berkata...

eelobor: yelah....kita ni kekadang x pandai bersyukur....beli byk2 pon masih x cukup.....masak berlebih2an....rasa ada je yg kurang lg..... entah2 jiran sebelah ada yg x berlauk nk mkn....mudah2an bulan Ramadan ni menginsafkan kita sume....termasuk diri saya sendiri....

azzey berkata...

Areleez: nak ke?....amik le...save je kat pendrive....hi3...

azzey berkata...

ardinihumaira: oooo gtu....bagus jg...masak ramai2 mesti best kannnnn....sup tulang akak sker gak....tp remeh jg nk wat kannnnn...

azzey berkata...

Sharinginfoz: haah kan...ayam goreng biasa sy sker!

ArELeEz berkata...

ciss!

azzey berkata...

Areleez: ha3..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs