UpDaTeR

Pengikut

Pages

Isnin, 2 Ogos 2010

CuBaaN KaLi PeRTaMa YaNg TiDaK MeNgHaMpAkAn


~ Tq Google


Dah 2 -3 kali dalam tempoh 2 minggu ni tayar kereta asyik kempis jerk. Bukan tak de angin langsung.....tapi kurang angin. Aku plak yang jadi naik angin! Ha3......

Waktu balik lunch tadi pon sama. Aku dah risau. Fikir takut jadi apa2 jerk masa drive kalau tayar kempis macam tu. Nak tak nak bawak jugalah kete ke Petrol Station yang berdekatan....untuk...... Apelagi, kalau bukan untuk pam tayar.

Nasib baik, my hubby penah ajor macam mana nak pam tayar kete nih. Korang sila jangan gerakkan bibir @ mulut untuk senyum atau pon ketawa! Dilarang sama sekali!!!

Korang yang terror pasal kete.....anggap perkara ni bese jerk....Tapi for me, yang cuma tau hidupkan enjin dan pandu kete .....Perkara ni terhamatlah nervous nyer! Selalu my hubby yang buat. Tapi dia keje. Takkan nak suruh dia balik pulak.???

Nasib baik cubaan pertama ni tak menghampakan. Hooray!!! Berjaya juga pam tayar!...Ha3..... Kalau tak, menangis sorang2 le aku jawabnyer. Bila macam ni baru terfikir......Pompuan pon mesti tau yang basic tentang penyelenggaraan kereta nih. Jangan tau bawak aje......Macam AKU!!! Hu3....

8 ulasan:

Sharinginfoz berkata...

kena belajar at least pam tayar dan pam minyak.....

azzey berkata...

Sharinginfoz: betol tu....pam minyak dah okay....pam tayar.....alhamdulillah success gak....he3....

ardinihumaira berkata...

ehehe...
kalau dni memang tak berjaya kak.. isi minyak sendiri baru sekali..gerun. tatau nape :P hik3

soclose2213 berkata...

zey, gi kedai tayar masuk angin yang kena bayo tu apa benda ntah namanya (yg ada box empat segi beso mcm ais box).. suruh kedai tu isi angin then bayo..tak mahal dlm RM2 gitu kot nnti sc tanya hubby sc ye..& gurantee tayar tak kempis sbb tak guna angin biasa..

azzey berkata...

ardinihumaira: hu3.....akak terror sikit ler ye compare ngan awak....hu3.....terpaksa la dik oiiiii....cik abang koje....terpakse le independent!

azzey berkata...

SC: Okay2.....cuba tykn ur hubby....ape mendenyer.....sng nk tanya nanti.....

ArELeEz berkata...

org lagik 'hebat'! sbb xpenah pun tgk tayar keta! jeling2 pun x, ok! sob2..

azzey berkata...

Areleez: itu mcm bkn hebat lagi...tp super - duper hebat tuuuuuuu...kah3....

p/s: nak ty ni...bentuk rupa tayar tau x? ha3....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs