UpDaTeR

Pengikut

Pages

Selasa, 1 Jun 2010

LuNcH ..... AiR TaNGAn BoNDa YaNg DiRiNDui

~ With my litle sista (Areleez) .... sempat posing dulu sblm masak ...

~ Setakat potong2 carrot .... sape2 pon boleh.....hu3...

Jeng jeng jeng........ Tibalah masa untuk kami2 yang pompuan ni menunjukkan kepakaran masing2 di dapur untuk memasak.... Anak dan menantu2 lelaki masih busy mengecat syiling kat ruang tamu....Aku, my sista, my SIL, and my mum pulak bertungkus lumuslah di dapur....hu3...

Actually Chef of The Day, was my mum.....We alls tolong potong2, basuh2, rendam2, blender2 jerk......hi3..... Bukan apa, aku dah rindu sangat dengan masakan mak aku. Tu yang wat request suh mak masak tu.... Memang air tangan mak yang terbaikkkkkkkkkkk dari ladang !!!!! Sedap betol aku makan ari tu.....Diet tolak tepi dulu...hu3....


~ Tengok tu... hidangan dah depan mata... tinggal nak ngap jerk...he3....

~ My SIL & my litle bro .... (tapi dah x little mana dah....)hi3...

~ My hubby yang memang control macho .... kui3...

Hidangan hari tu adalah .... Sup Ayam, Ayam Goreng, Ikan kembung Daun Pisang (my favourite ; memang marvellous !!!!), sambal kicap & buah tembikai sebagai pencuci mulut.....

Memang berselera sungguh we alls makan hari tu.... Lagi2 aku. Ikan kembung tu memang sedappppppppppp.... Kalau boleh tapau, sure aku tapau untk stok seminggu. Susah nak explain rasa ikan tu.... Ada masam, masin, lemak .. senang cakap, memang sesedap rasa....

Anyway thank you mak sebab sudi melayan selera anak2 mak yang chomel2 ni.....Lain kali mak masak lagi ye....


2 ulasan:

ArELeEz berkata...

tp, karipap xsempat rase woo.. uhuks2..

azzey berkata...

tulah tu..blk br2 ni...kentang elok punya landingggg lagi dlm plastik...waaaaaaaaaa !!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

i SeRvE nUfFnAnG aDs